Η ΚΥΑ 2400/2013 (ΦΕΚ1449/Β14-6-2019 ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες γίνεται η μεταφορά μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις Περιφέρειες έχει ανατεθεί να προκηρύσσουν και να εκτελούν διεθνείς διαγωνισμούς με βάση αυτά που η ΚΥΑ ορίζει και με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες μεταφοράς μαθητών, που οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν με σχετικά έγγραφά τους – τα οποία πρέπει να αποστέλλονται στις ημερομηνίες που η ΚΥΑ ορίζει.

Τοποθέτηση της Αγλαΐας Κυρίτση, επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή, στη συζήτηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος στο Π.Σ. Βορείου Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2016

Αρχικά να θυμίσω ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 24 Φεβρουαρίου του 2015, σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που συζητάγαμε πάλι τα προβλήματα της Υγείας στα νησιά μας, η παράταξή μας είχε κάνει και καταθέσει στο Π,Σ. μια ολοκληρωμένη καταγραφή, η οποία αφορούσε αναλυτικά τα προβλήματα σε όλα τα νησιά μας. Σε εκείνο το Περιφερειακό συμβούλιο, μετά από πρότασή μας, αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα έκανε συνάντηση με τον τότε αναπληρωτή υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Με την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την πρόληψη στον τομέα της Υγείας στα νησιά της Περιφέρειας μας και ιδιαίτερα στην Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα, να έχουν φτάσει σε απαράδεκτη και συνεχώς να υποβαθμίζονται, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών τους, η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου ζητά να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα ζητήματα υγείας των νησιών μας, με συμμετοχή των διοικήσεων των νοσοκομείων, των Συλλόγων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, των Εργατικών Κέντρων και των Ιατρικών Συλλόγων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε πρόταση της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή για ένα νέο-επικαιροποιημένο ψήφισμα της Περιφέρειας εναντίον της πώλησης των αεροδρομίων Λέσβου και Σάμου, διαδικασία που μπαίνει στην τελική της φάση.

Κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 24/11/2015 όπου συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2016, ο Βασίλης Μπάλλας διατύπωσε τη θέση του οικολογικού ανέμου όπως συνοπτικά παρουσιάζεται παρακάτω.

Αρχίζοντας θα ήθελα να τονίσω ότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι ζούμε ένα de ja vu. Οι ίδιες διαπιστώσεις που κάναμε και πέρσι στην αντίστοιχη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015, επανέρχονται ακόμα πιο επίκαιρες και ακόμα πιο αποδεικτικές τις συνολικής ασφυξίας που βιώνουμε ως περιφέρεια και ως χώρα.

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, πού συνεδρίασε τη Δευτέρα 9/11/2015, ήταν η συζήτηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας – Α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Η κα Περιφερειάρχης αγνοώντας επιδεικτικά τις παραινέσεις, τις προτάσεις, τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, προχώρησε σε ένα ακόμη Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο για μια ακόμη φορά προτίμησε να έχει τον γνωστό υποβαθμισμένο χαρακτήρα που μεθοδευμένα έχει φροντίσει να επιβάλει από την αρχή της θητείας της.

Τοποθέτηση της Αγλαΐας Κυρίτση επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή, στη συζήτηση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος (αναπτυξιακό όραμα – στρατηγικός σχεδιασμός) στο Π.Σ. Β. Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015

Σελίδες

ikariastore banner