Ερωτήματα για την αποπεράτωση εργασιών στο δρόμο Σελάδι - Λαγκάδα Ικαρίας

εικόνα αρχείου

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ικαρίας  κ.Στ.Σταμούλο           
ΚΟΙΝ.: Βουλευτή Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων κον.Δ.Σεβαστάκη
Αντιπεριφεριάρχη Σάμου κον Ν.Κατρακάζο     

ΘΕΜΑ:  Αποπεράτωση Εργασιών τμήματος ¨Αγροτικής οδού Σελάδι – Λαγκάδα¨

Κύριε Δήμαρχε,
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν παραπόνων του Συλλόγου μας, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 , η αναβάθμιση μικρού τμήματος, δύομιση χιλιομέτρων του οδικού άξωνα Κάλαμος-Πέζι, ο οποίος συνδέει το ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ με τις ΡΑΧΕΣ, αν και το αίτημά μας αφορούσε όλον τον δρόμο συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων.

Eίναι σε όλους γνωστή η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ορεινού δρόμου που επιδεινώνεται λόγω των επικρατούντων καιρικών συνθηκών ( συχνές  ομίχλες) και θα περιμέναμε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις επικίνδυνες στροφές και την στενότητα του τελικού οδοστρώματος ώστε η προσβασιμότητα του συγκεκριμένου οδικού τμήματος να είναι ασφαλής.

Αντί αυτού ο εργολάβος, προχώρησε στα ελάχιστα απαιτούμενα τεχνικά έργα και προετοίμασε το οδόστρωμα για την τελική επίστρωση του ασφαλτοτάπητα, η οποία λόγω του χειμώνα, ανεβλήθει για την άνοιξη του 2016, όπως μας διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του έργου.

Δυστυχώς ο βροχερός χειμώνας είχε σαν συνέπεια να παρασυρθεί η χωμάτινη επίστρωση, ιδιαίτερα στις περιοχές με μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα τα κατασκευασθέντα ρείθρα να προβάλουν δεξιά και αριστερά του δρόμου με κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού (2016) και ακόμη να εμφανισθεί ο εργολάβος για την ολοκλήρωση του έργου ,ασφαλτοστρωμένου και με τα απαραίτητα στηθαία προστασίας για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Κύριε Δήμαρχε, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε τους λόγους που ένα τόσο σοβαρό έργο το οποίο αφορά την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Καρκιναγρίου καθυστερεί  και πότε τελικά προβλέπεται να ολοκληρωθεί.

Αναμένουμε την απάντησή σας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ “ ΠΕΖΙ “ ΙΚΑΡΙΑΣ

ikariastore banner