ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το κλείσιμο της ΔΟΥ Ικαρίας στο δημοτικό συμβούλιο – Το ψήφισμα

Συζητήθηκε εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο της 24/10 με αποτέλεσμα να βγει ένα ψήφισμα- καταγγελία για την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών που μιλά για κλείσιμο της ΔΟΥ Αγ. Κηρύκου και άνοιγμα ενός ΚΕΦ (Κέντρο Εξυπηρέτησης φορολογικών υπηρεσιών). Δημιουργήθηκε επιτροπή με τρεις δημοτικούς συμβούλους και 3 επαγγελματίες (εκπρόσωπος των λογιστών, του εμπορικού συλλόγου Αγ. Κηρύκου και των εργαζομένων στην ΔΟΥ). Θα υπάρξει συνεργασία με τα άλλα νησιά που έχουν το ίδιο θέμα (Άνδρος, Τήνος, Κέα, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος).

Αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι συνεδριάζει ο Εμπορικός Σύλλογος για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει και να εκλέξει τον εκπρόσωπο που θα συμμετάσχει στην επιτροπή.

Η ΔΟΥ Αγ. Κηρύκου συνεισφέρει το 14,45% στα έσοδα του νομού μας με μηναία έξοδα 654 ευρώ! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που εδρεύουν στο νησί είναι περίπου 2.500, ενώ οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που καταθέτονται είναι  8.000 περίπου.

Με το κλείσιμο της ΔΟΥ και σύμφωνα με το ενημερωτικό έντυπο των υπαλλήλων της ,ο κάθε επαγγελματίας θα επισκεφθεί το λιγότερο 4 φορές τον χρόνο την ΔΟΥ Σάμου, το ελάχιστο θα πραγματοποιηθούν 10.000 επισκέψεις, οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα περίπου 1.000 και αν εκτιμήσουμε το κόστος μετάβασης στα 50 ευρώ, οι Ικαριώτες θα δαπανήσουν 550.000 ευρώ τον χρόνο.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας για την  Δ.Ο.Υ Αγ. Κηρύκου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας, καταγγέλλει το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση που με τις αποφάσεις τους ακυρώνουν για μια ακόμη φορά τη συνταγματική πρόβλεψη για τα ίσα δικαιώματα των νησιωτών και εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση της ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση πρέπει να λάβουν επιτέλους υπ’ όψη τους τη νησιωτικότητα και να βάλουν ένα όριο στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους κατοίκους των νησιών μας.  Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν αντέχουν άλλο την υποβάθμιση τα έξοδα και την ταλαιπωρία, που θα πρέπει να υποστούν, αν προχωρήσει αυτή η απόφαση. Το κόστος για τους κατοίκους της Ικαρίας  είναι τεράστιο σε χρόνο και χρήμα μια και θα  πρέπει να μετακινούνται στη Σάμο προκειμένου να εξυπηρετηθούν με την οποία δεν υπάρχει καν καθημερινή σύνδεση. Τα νησιά μας δεν είναι απλές κουκίδες στο χάρτη. Τα σχέδια που γίνονται και οι αποφάσεις που παίρνονται θα πρέπει να υπολογίζουν τη ζωή και τις ανάγκες τους των κατοίκων των νησιών.

Ο Δήμος Ικαρίας θα διεκδικήσει το πάνδημο αίτημα των κατοίκων του ακριτικών νησιών Ικαρίας και Φούρνων να μην καταργηθεί η Δ.Ο.Υ Αγίου Κηρύκου, συμμετέχοντας παράλληλα στις κινητοποιήσεις  άλλων νησιωτών και θα κλιμακώσει τους αγώνες του μέχρι κατάληψης της Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου.

Το ψήφισμα πάρθηκε χτες 24/10 στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Επισημάνουμε την διαφορά της Λα.Σ. όπου μετά την λέξη Κυβέρνηση ζητά, εντός παρένθεσης, την τοποθέτηση των κομμάτων που απαρτίζουν την Κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ) κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία.

ikariamag.gr

ikariastore banner