Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που έκλεισε η ΔΟΥ της Ικαρίας και οι φορολογούμενοι του ακριτικού νησιού «εξυπηρετούνται» από το ΓΕΦ.

Ο Δήμος Ικαρίας, με την 175Β/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, διαμαρτύρεται έντονα, για άλλη μία φορά, για την απαράδεκτη ενέργεια του κλεισίματος της εφορίας του Αγίου Κηρύκου, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας για την αποφυγή αυτού του γεγονότος και των δεσμεύσεων μας περί της εξασφάλισης από τον Δήμο των λειτουργικών δαπανών της Δ.Ο.Υ., ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί στο νησί μας.

Πρέπει να πάμε με το μπαμπά στο ΚΕΠ να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση. Με την ταυτότητά του. Δοξάζω το Θεό που έχει ΚΕΠ δυο βήματα από το σπίτι και δε θα ταλαιπωρηθεί, στα ογδονταοχτώ του πλέον, με τις γραφειοκρατίες. Εκσυγχρονισμός και ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Περί του πρακτέου τώρα:

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αστυνομίας την 05-03-2013 το μεσημέρι συνελήφθησαν στον Άγιο Κήρυκο Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου, ένας 45χρονος ημεδαπός και μια 54χρονη ημεδαπή, υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει την διοίκηση του Δήμου Ικαρίας να μην εκδώσει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης, αργίας, ή ακούσιας μετάταξης, για εργαζόμενους που σύμφωνα με τον νέο νόμο πρέπει να εκδιωχτούν από την δουλεία τους.

Τελείωσε η κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου αφού, εκτός απροόπτου, κατατίθεται σήμερα η προσφυγή στο ΣτΕ για την άρση της απόφασης του κλεισίματός της.

Συζητήθηκε εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο της 24/10 με αποτέλεσμα να βγει ένα ψήφισμα- καταγγελία για την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών που μιλά για κλείσιμο της ΔΟΥ Αγ. Κηρύκου και άνοιγμα ενός ΚΕΦ (Κέντρο Εξυπηρέτησης φορολογικών υπηρεσιών). Δημιουργήθηκε επιτροπή με τρεις δημοτικούς συμβούλους και 3 επαγγελματίες (εκπρόσωπος των λογιστών, του εμπορικού συλλόγου Αγ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως πληροφορηθήκαμε η Δ.Ο.Υ. Αγ. Κηρύκου, συμπεριλαμβάνεται στις υπό κατάργηση υπηρεσίες, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων από την Ελληνική κυβέρνηση. Ξέρουμε όλοι ότι πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, όντως δεν είχαν λόγο ύπαρξης και απλώς υπήρχαν για να «βολεύουν» κόσμο. Γνωρίζουμε επίσης ότι στο σημείο που φθάσαμε αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό.

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση από την Επιτροπή Ενοποιήσεων Δ.Ο.Υ. της προωθούμενης κατάργησης 127 Δ.Ο.Υ. στη χώρα, μεταξύ των οποίων και τριών που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ειδικότερα αυτών της Λήμνου, της Καλλονής Λέσβου και της Ικαρίας), ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη την Επικράτεια, μέσα στο 2012 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Σελίδες

ikariastore banner