Νόμιμη κρίθηκε η αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (και Φούρνων), Λήμνου (και Αγίου Ευστρατίου), Κέας και Μήλου με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πριν από περίπου 12 μήνες η κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας 19 νησιωτικών ΔΟΥ, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των μνημονιακών τις δεσμεύσεων. Μάλιστα ως πρόφαση επικαλέστηκε το πόρισμα επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο σε πολλά του σημεία ήταν αστήρικτο και εκτός πραγματικότητας, ενώ οι συντάκτες του αγνοούσαν καταφανέστατα τις συνθήκες που επικρατούν στη νησιωτική Ελλάδα.

Δηλώσεις στη Ραδιοεφημερίδα της ελεύθερης ΕΡΤ, έκανε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Ικαρίας Ηλίας Γαγλίας. Στο πρόγραμμα της ΕΡΑ που μεταδίδεται πανελλαδικά μέσω διαδικτύου, αλλά και με κανονικό σήμα στα FM σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στα μεσαία.

Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που έκλεισε η ΔΟΥ της Ικαρίας και οι φορολογούμενοι του ακριτικού νησιού «εξυπηρετούνται» από το ΓΕΦ.

Θα ήθελα να σας θέσω ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους 22 ελληνικών νησιών, ώστε όποτε παρουσιαστεί η ευκαιρία να θέσετε αντί για εμάς κάποια ερωτήματα στον για τον κ. Θεοχάρη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του Υπουργείου των οικονομικών.

Ο Δήμος Ικαρίας, με την 175Β/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, διαμαρτύρεται έντονα, για άλλη μία φορά, για την απαράδεκτη ενέργεια του κλεισίματος της εφορίας του Αγίου Κηρύκου, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας για την αποφυγή αυτού του γεγονότος και των δεσμεύσεων μας περί της εξασφάλισης από τον Δήμο των λειτουργικών δαπανών της Δ.Ο.Υ., ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί στο νησί μας.

Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΙΚΑΡΙΑΣ καταγγέλλει την απόφαση της ανάλγητης μνημονιακής κυβέρνησης να κλείσει οριστικά την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ.

Εικόνες από την σημερινη ημέρα στο κτίριο του Διοικητηρίου στον Αγ. Κήρυκου όπου στέγαζε(ι) την Εφορία Ικαρίας. Τα αρχεία της υπηρεσίας μεταφέρονται στην Σάμο.

Η Γενική Γραμματεία Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών όρισε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ως την τελευταία μέρα για την διεκπεραίωση υποθέσεων των φορολογούμενων στις Δ.Ο.Υ. Λήμνου, Αγ. Κηρύκου, Σαλαμίνας, Πόρου, Ύδρας, Αίγινας, Σπετσών, Άνδρου, Τήνου, Μήλου, Κέας, Λέρου, Καρπάθου, Καλύμνου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Κυθήρων, Σκοπέλου και Σκιάθου.

Ολοκληρώνεται η τέταρτη και τελική φάση του πολύμηνου σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των τελευταίων 14 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Σελίδες

ikariastore banner