Το ψήφισμα του δήμου Ικαρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Δημοσιοποιήθηκε το απόσπασμα των πρακτικών από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας της 21ης Ιουνίου 2013, όπου περιέχει τις σχετικές προτάσεις και το ψήφισμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ. (Για όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, διαβάστε το ρεπορτάζ του ikariamag, εδώ)

Χαρακτηριστικά σημειώνεται:
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας πιστεύει και υποστηρίζει την ύπαρξη του Δημόσιου Ραδιοφώνου και της Δημόσιας Τηλεόρασης, που σκοπός τους πρέπει να είναι η αντικειμενική και υπεύθυνη ενημέρωση και η προβολή των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Ειδικότερα στον νησιωτικό χώρο, η καθημερινή λειτουργία των δημοσίων ΜΜΕ είναι σχεδόν το μοναδικό μέσο γνωστοποίησης και προβολής των αιτημάτων μας.
Η διακοπή της λειτουργίας τους, μας στερεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης αλλά και επικοινωνίας με τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και τους αποδήμους.
Η αιφνίδια αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποτέλεσε πλήγμα στον τομέα της ενημέρωσης και δημιουργεί νέα στρατιά ανέργων.
Πιστεύουμε ότι τόσο σοβαρά θέματα θα πρέπει να λύνονται με διαφάνεια και ενημέρωση του Κοινοβουλίου.
Ζητάμε τη δημιουργία ανεξάρτητου Εθνικού Φορέα για τα ΜΜΕ, χωρίς κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις, με αξιοκρατική επιλογή και διοίκηση, που σκοπός του θα είναι η προβολή προγραμμάτων υψηλού επιπέδου, η καλλιέργεια των τεχνών, της παιδείας, του πολιτισμού εν γένει και κυρίως η υπεύθυνη, αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση των πολιτών, η ενδυνάμωση των δεσμών μας με τον απόδημο ελληνισμό και η διεθνής προβολή της χώρας μας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να άρει άμεσα την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ και την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. (επτά -7- ψήφοι υπέρ: κ. Χρ. Ξηρού, κ. Μ. Μπινίκου, κ. Ν. Καλαμάρας, κ. Αλ. Σκάρος, κ. Κ. Ρουστάς, κ. Κ. Πούλος, κ. Ιωαν. Ράπτου)

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φ. Καρούτσος, κ. Ν. Λαρδάς, κ. Στ. Κουντούπης υπερψήφισαν την πρόταση της ΛΑΣ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ηλ. Γαγλίας και κ. Ελευθ. Κόχυλας ψήφισαν την πρόταση της ΑΣΠΙ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δ. Κουρελής, κ. Γ. Κρητικός και κ. Κ. Πούλος δήλωσαν παρόντες.

Διαβάστε το πλήρες απόσπασμα εδώ.

ikariamag.gr

Συνοδευτικά Αρχεία: