Μια γνωστή ιστορία: το καλοκαίρι του 2013 η τότε κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και φυσικά όλους τους Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της. Η πλειοψηφεία των εργαζομένων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Βορείου Αιγαίου δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν τους κατοίκους των νησιών μας όλο αυτό το διάστημα χωρίς να υπάρχουν πομποί σε αυτά, χρησιμοποιώντας το διαδύκτιο και φυσικά μέσω των μικροφώνων της ΕΡΤ open.

H ομιλία του Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σ/ν ""Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις".

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου απέστειλε ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος του Οικολογικού ανέμου ζητώντας να συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, η πρόταση του Οικολογικού Άνεμου για μια παράλληλη, ανοικτή και κοινωνική ΕΡΤ.

«Όταν σιγήσουν αυτά τα μικρόφωνα δε θα ακούτε πια την ΕΡΤ. Αυτοί που θα σας μιλάν δε θα είναι πια οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μην τους νομιμοποιείτε. Θα είναι μια απολύτως ελεγχόμενη ενημέρωση (…) Σιγεί η ελληνική ραδιοφωνία. Μας εκκενώνουνε. Δόθηκε εντολή να σταματήσω να μιλάω. Καλή συνέχεια. Θα ξαναβρεθούμε. Ψυχή βαθιά!»

Τρεις μήνες συμπληρώνονται την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου από την φασιστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για τη συνέχιση μετάδοσης εκπομπών από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα παρά μόνο ένα τηλεοπτικό μόρφωμα που στερείται νομιμότητας

Kάτι περίεργο υπήρχε στην Ικαρία αυτή τη χρονιά, όμως δεν ήταν από τα πράγματα που αντιλαμβάνεσαι κατευθείαν. Τα κύματα της Μεσακτής ήταν ακόμη νευρικά και το νερό του Να παγωμένο, όπως έπρεπε, τα ωτοστόπ έδιναν κι έπαιρναν, τα πανηγύρια συνέχιζαν να έχουν φτηνό καλό κρασί και οι γκρούβαλοι να ξωμένουν στο νησί.

Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος», παρουσίασε χορούς από την Ικαρία, το βράδυ της Κυριακής, στην ΕΡΤ, με το χειροκρότημα των παρευρισκομένων να αποτελεί την επιβράβευση της παρουσίας του και της συμβολής του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και ευρύτερα.

Δημοσιοποιήθηκε το απόσπασμα των πρακτικών από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας της 21ης Ιουνίου 2013, όπου περιέχει τις σχετικές προτάσεις και το ψήφισμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι: Στην ερώτηση για την αποκατάσταση του Δρόμου του Φάρου, ο κύριος δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει εκδηλωθεί καμία διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου στην περιοχή που να συνέβαλε στα κατολισθητικα φαινόμενα στον δρόμο Άγιος Κηρύκος – Φάρος .

Με την δημιουργία αντιδρά ο διεθνώς βραβευμένος δημοσιογράφος ερευνητής Γιώργος Αυγερόπουλος στη μεγάλη περιπέτεια της ΕΡΤ. Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με όσα συμβαίνουν στο ραδιόμεγαρο και ήταν εκεί τα πρώτα λεπτά που έπεσε το μαύρο. Οι φωνές και οι εικόνες καθηλώνουν.

Σελίδες

ikariastore banner