Παρέμβαση του Δήμου Ικαρίας για την διεξαγωγη του πρωταθλήματος

Προς:
1) Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου     
Α) Γραφείο Υπουργού
Β) Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών
2) Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου
Α) Γραφείο Περιφερειάρχη
Β) Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
Κοιν:
1) ΕΠΣ  Σάμου
2) Αθλητικά   σωματεία                                                  
ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ – Α.Ο ΜΕΣΑΡΙΑΣ    
Α.Σ  ΔΙΑΓΟΡΑΣ– Α.Σ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ
3) ΜΜΕ 

Σήμερα, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος  προχώρησε σε παρέμβαση στο Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, υποστηρίζοντας το αίτημα της ΕΠΣ και των τοπικών αθλητικών σωματείων, έτσι ώστε να μπορέσουν να διεξαχθουν επιτελούς τα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

 

Τα προβλήματα του αθλητισμού στα νησιά δεν έχουν τελειωμό.

Ένα ακόμα πρόβλημα προστίθεται με ευθύνη της κυβέρνησης, στην προσπάθεια των αθλητικών συλλόγων των νησιών μας και της τοπικής διοίκησης, να δώσουν την δυνατότητα στους διακόσιους περίπου αθλούμενους στα τμήματα ποδόσφαιρου των τεσσάρων αθλητικών συλλόγων της περιφερειακής ενότητας Ικαριας – Φούρνων, να συμμετέχουν επιτελούς στα πρωταθλήματα των κατηγοριών της τοπικής ένωσης ποδόσφαιρου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μετά την προσπάθεια του δήμου Ικαριας να εξασφαλίσει την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, έλλειψη  που πέρσι στέρησε στα σωματεία την δυνατότητα συμμέτοχης στα τοπικά πρωταθλήματα. Σήμερα υπάρχει νόμιμη άδεια για το δημοτικό στάδιο του Αγίου Κηρύκου (και σε εξέλιξη η διαδικασία για αυτό του Ευδήλου), δίνοντας την δυνατότητα στα σωματεία του νησιού να υποβάλουν δήλωση συμμέτοχης. Την ίδια στιγμή η τοπική ΕΠΣ βρισκόταν έτοιμη να ξεκινήσει τα πρωταθλήματα της για την περίοδο 2014-15, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη  με ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα το οποίο οδηγεί, στην αδυναμία συμμετοχής των σωματείων της Ικαρίας και των Φούρνων, στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Σάμου, με αποτέλεσμα την απομόνωση τους.

Αιτία αυτής της κατάστασης είναι ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών, και το γεγονός το ότι ενώ το αρμόδιο Υπουργείο (Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) απάντησε θετικά σε αίτημα της ΕΠΣ, για τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου «Παναγία Θεοτόκος» που εκτελεί την τοπική γραμμή Σάμο – Ικάρια – Φούρνων, προσθέτοντας ένα ακόμα  δρομολόγιο με αφετηρία το λιμάνι Καρλοβάσου, προς Φούρνους – Ικαρία, για την μεταφορά των ομάδων των νησιών.

Απάντηση που εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, δόθηκε και από τον ίδιο τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Σάμο.  

Εν τούτοις το υπουργείο αρνείται να  χρηματοδοτήσει αυτό το δρομολόγιο (πράγμα το οποίο συνέβαινε συνεχώς τα παρελθόντα έτη), καθιστώντας τελικά την έγκριση του υπουργείου και την δέσμευση του υπουργού χωρίς αντίκρισμα, στερώντας ταυτόχρονα την δυνατότητα και το δικαίωμα συμμετοχής και άθλησης, στους αθλητές των δύο νησιών μας.

Αφού σε διαφορετική περίπτωση  οι  αθλητικοί  σύλλογοι οδηγούνται  πέρα από την πρόσθετη ταλαιπωρία και σε οικονομική επιβάρυνση, αφού ο μόνος δρόμος για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων είναι η ναύλωση μεταφορικών μεσών γιατί η υφιστάμενη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών δεν διευκολύνει την διεξαγωγή πρωταθλήματος. Κόστος που σε καμία περίπτωση  δεν μπορεί να αναληφθεί από τους αθλητικούς συλλόγους.
    
Καλούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τον κύριο υπουργό προσωπικά, αναλογιζόμενοι τον ρόλο του αθλητισμού σε αυτή την ακριτική γωνία της χώρας και τις συνέπειες  από την ακύρωση για δεύτερη χρονιά των τοπικών πρωταθλημάτων, να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας τροποποίησης των δρομολογίων, χρηματοδοτώντας το ένα επιπλέον δρομολόγιο.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ikariastore banner