Στις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τα έργα που αφορούν τις υποδομές του Δημοτικού Γηπέδου του Δήμου Ικαρίας και συγκεκριμένα για την «Εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Κηρύκου Δ. Ικαρίας Ν. Σάμου». Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 261.918,45 Ευρώ και έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2016.

Με επιτυχία πραγματοποίησε και φέτος η Τ.Ο της ΚΝΕ Ικάριας-Φούρνων το 4ο τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με σύνθημα "κλωτσά την μπάλα και όχι την ζωή σου". Τουρνουά που αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από δεκάδες νέους και νέες, καθώς και τις τοπικές ομάδες του νησιού. Φέτος στο τουρνουά συμμετοχή είχε και η ομάδα παλαιμάχων του Διαγόρα Ραχών φτάνοντας μέχρι τον τελικό!

Ο αθλητικός σύλλογος ΝΕΜΕΣΙΣ πιστός στις δημιουργικές εκδηλώσεις του, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του κύκλου μαθημάτων Μοντέρνου χορού-χορογραφίας και ρυθμικής γυμναστικής της περιόδου 2015-2016 προσκαλεσε τους φίλους και φίλες του συλλόγου σε μια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχουσες μικρές αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας εκπληκτικές χορογραφίες αναδεικνύοντας την ομορφιά του αθλήματος, κερδίζοντας έτσι το δυνατό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Στον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Στίβου Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου που έγινε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, την Τρίτη 10/05/2016, ο μαθητής Μπρατσής Στέλιος της Β τάξης του Γενικού Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας κατέκτησε την 7η θέση ανάμεσα σε 12 αθλητές του τελικου των 1500 μέτρωνμε χρόνο 4:17.92.

Η Ικαρία συμμετέχει στη Β΄ φάση των Πανελλήνιων Σχολικών αγώνων Κλασικού Αθλητισμού (στίβου) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016.

Mε την εγκύκλιο Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΟΠΑΑΔ/ΤΣΠΕΠΑΟ/43548/3433/212/128/15.02.2016 καλούνται οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα να υποβάλουν έως 20.03.2016 στο Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τα αιτήματα τους για την έγκριση θέσεων Π.Φ.Α.που θα απασχοληθούν στα προγράμματα «Άθληση για Όλους» περιόδου 2016-2017.

Δεν αντιλαμβάνομαι κ. Δήμαρχε γιατί υπάρχει από πλευράς Δήμου τέτοια καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αδειοδοτηθούν οι δύο αθλητικές εγκαταστάσεις ειδικότερα το γήπεδο του Ευδήλου,

Πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος προχώρησε σε παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας & νησιωτικής πολιτικής καθώς και στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ζητώντας την συνδρομή τους για να μπορέσει τουλάχιστον αυτή την χρονιά να διεξαχθεί το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Σάμου, επισημαίνοντας.

Εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα τριών αθλητικών χώρων στην Ικαρία. Οι εργασίες και τα ποσά εγκρίθηκαν από την Γ.Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών, οι μελέτες εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας στις 30 /9 και σε λίγες ημέρες θα έχουμε και τις δημοπρασίες που αφορούν τα εξής:

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι οι δηλώσεις αυτές απηχούν και την προσωπική σας επιθυμία, αποφασίσαμε ομόφωνα να σας αποστείλουμε την επιστολή αυτή, για να σας ενημερώσουμε επιγραμματικά, σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι όλης της χώρας, αλλά πολύ περισσότερο τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε ακριτικές νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας.

Σελίδες

ikariastore banner