Παρέμβαση του δήμου Ικαρίας για την αντιμετώπιση των νέων καταστροφών στα δίκτυα του νησιού

Εικόα αρχείου

Σήμερα μετά την πρώτη αποτίμηση των ζημιών (ιδιαίτερα στην βόρειο δυτική Ικαρία) , ο δήμαρχος  Ικαρίας Σ. Σταμούλος  έκανε  έκκληση  για οικονομική συνδρομή,  από την  κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν  οι σοβαρές ζημίες  των δικτύων του νησιού.

Προς:
1) Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας
2) Υπουργείο εσωτερικών (Γραφείο υπουργού)
                                          
Κοιν:  
1) Αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου (Γραφείο Γ.Γ)
2) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Γραφείο Περιφερειάρχη)    
    
                      
Θέμα: Νέες Καταστροφές στο οδικό δίκτυο  Ικαρίας
Επανερχόμαστε μετά το προηγούμενο σχετικό έγγραφο μας (Αρ.Πρωτ:182- 12/01/2015), για να σας ενημερώνουμε ότι από εχθές νέες έντονες βροχοπτώσεις πλήττουν το νησί της Ικαρίας, με αποτέλεσμα οι ήδη  πληγείσες υποδομές να δέχονται την χαριστική βολή.

Συγκεκριμένα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος του χωμάτινου αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου, ενώ σοβαρές βλάβες υπάρχουν ακόμη και στον ασφάλτινο οδικό δίκτυο του νησιού. Σε όλες της δημοτικές ενότητες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, μετά από κατολισθήσεις και υποχωρήσεις των πρανών αντιστήριξης των δρόμων και απαιτούνται άμεσα  κατασκευές  μεγάλων  τοιχίων.

Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται από το πρωί κάτω από αντίξοες συνθήκες, όμως για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο δυνατό της σοβαρές καταστροφές του οδικού δικτυού έχουμε ζητήσει (ιδιαίτερα στην βόρεια Ικαρία) την συνδρομή ιδιόκτητων μηχανημάτων έργου.

Σας είναι γνωστό και από το προγενέστερο έγγραφο μας στο οποίο δεν δόθηκε καμιά απάντηση ούτε καν απορριπτική, ότι οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου μας είναι περιορισμένες και για τον λόγο αυτόν, παρακαλούμε να συμβάλετε οικονομικά στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Σε αυτή την κατεύθυνση αιτούμαστε όπως εγκριθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον δήμο Ικαρίας 100.000 ευρώ. Η όπως μας υποδείξετε άλλο τρόπο, που εσείς εκτιμάτε ως προσφορότερο για να αντιμετωπιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε αναμονή των ενεργειών σας

Ο Δήμαρχος  Ικαρίας
Στέλιος  Σταμούλος
 

ikariastore banner