Οι ικαριώτικες ελεύθερες πτήσεις 2 στους Φιναλίστ των ΕΒΓΕ 2014

Παραγγείλτε το ηλεκτρονικά και σε προσφορά μαζί με το 1ο βιβλίο των ελεύθερων πτήσεων από το www.ikariastore.gr

Στους φιναλίστ της κατηγορίας «Εξώφυλλο Βιβλίου» των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονοποίησης 2014 κατάφερε να περάσει το  βιβλίο «ελεύθερες πτήσεις 2» του ikariamag.

Το βιβλίο με 200 κείμενα από την ομώνυμη καθημερινή στήλη του ikariamag.gr, σχεδίασε ο Ικαριώτης Σχεδιαστής Μενέλαος Μανώλης (Gtonic Design) για λογαριασμό των Εκδόσεων ελεύθερες πτήσεις. 36 συμμετοχές συναγωνίζονταν φέτος σε αυτή την κατηγορία και το βιβλίο μας κατάφερε να ξεχωρίζει ανάμεσα σε εκδόσεις μεγάλων οίκων και να διακριθεί μπαίνοντας στον επίσημο κατάλογο των ΕΒΓΕ 2014 μαζί με το Βραβείο, τον Έπαινο της κατηγορίας και 3 ακόμα επιλογές.

Να θυμίσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι δουλειές του Μενέλαου Μανώλη ξεχωρίζουν στο κορυφαίο γεγονός Γραφιστικής στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πολλά πρότζεκτ για την Ικαρία όπως και το λογότυπο του ikariamag το 2011.

Μπορείτε να δείτε μερικές από τις δουλειές στο blog και την FB page του Gtonic Design. Ο Μενέλαος Μανώλης είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού μας και αρθρογραφεί στις ελεύθερες πτήσεις.

Οι εκδόσεις των ελεύθερων πτήσεων ξεκίνησαν το 2011 με το πρώτο μας βιβλίο το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, από τον αείμνηστο δημοσιογράφο και φίλο Δημήτρη Χαραλάμπους, τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ ΙΚΑΡΟΣ, Βαγγέλη Φάμπα και τη δημοσιογράφο Ρένια Τσιτσιμπίκου. Ακολούθησαν οι ελεύθερες πτήσεις 2 το καλοκαίρι του 2013 όπου παρουσιάστηκαν στις Ράχες Ικαρίας από τη δημοσιογράφο Ρένια Τσιτσιμπίκου, την ηθοποιό Τζένη Μπότση και τον φιλόλογο Σήφη Στενό.

Τον Δεκέμβριο του 2013 στο πλαίσιο του artεις; fest 2013 | Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα, το βιβλίο μας παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Μάγια Τσόκλη και Δήμητρα Κόχυλα καθώς και η σκηνοθέτης Κυριακή Σπανού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο (οι εικόνες από τους αναγνώστες μας):
Parassinication (παρασυνείκασα = σάστισα), ένα ικαριώτικο παράλληλο σύμπαν σε καλεί να το ανακαλύψεις... Να ακούσεις τι λένε στον Παράδεισο, ο Θεός, ο Αδάμ και η Βαγγελιώ. Να μάθεις ποιες είναι οι αρχές της πιτσιρΙκαρίας και ποια η στιγμή της αλήθειας για τις Καριωτίνες. Να θυμηθείς την πρώτη πρώτη μνήμη σου και την αλεικόντιση. Να φορέσεις Karres Vouitton και να πας σε ένα πανηγύρι με αλυτρωτικές τάσεις. Να πληροφορηθείς τι δουλειά έχει η Μέρκελ πρωινιάτικα στην Ικαρία. Να ζήσεις με το αξάδι και την αλλαξά. Να μυρίσεις τον γάλανθο και την παιώνια.

Οι ιστορίες, το σήμερα, ο Καριώτικος, ο Έρως, ο Φάκελος Καριωτίνα, τα λαογραφικά και άλλες πολλές διαδικτυακές απόπειρες γραφής... από, για και με αφορμή την Ικαριά! 200 κείμενα από τις καθημερινές ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr

 

Παραγγείλτε το ηλεκτρονικά και σε προσφορά μαζί με το 1ο βιβλίο των ελεύθερων πτήσεων από το www.ikariastore.gr

 

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
Ακολουθήστε μας σε twitter και Facebook

ikariastore banner