Να φτάσει ως το Φράγμα η αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου σύνδεσης Καρκινάγριου με Ράχες Ικαρίας

Ένα εύλογο αίτημα διατυπώνει ο Σύλλογος του Πεζιού αλλά και οι κάτοικοι Πεζιού - Καρκιναγριου και των υπόλοιπων χωριών του Κάβο Πάπα: Η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Σελάδι - Λαγκάδα Ικαρίας να περάσει από το Πέζι και να φτάσει ως το φράγμα. Όπως σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ του το ikariamag.gr λίγες ημέρες πριν, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και τη δημιουργία κράσπεδών στο κομμάτι που ξεκινά από τη διασταύρωση της Λαγκάδας και φτάνει μέχρι το Σελάδι, για να συναντήσει την άσφαλτο που κατεβαίνει στον Κάλαμο.

Θυμίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι πολύ σημαντικός για τους κατοίκους της νοτιοδυτικής Ικαρίας καθώς συνδέονται με τις Ράχες, τα παιδιά πηγαίνουν απο αυτόν τον δρόμο στο σχολείο και τον χειμώνα, λόγω του δύσκολου καιρού στα ορεινά, η διέλευση του είναι επικίνδυνη.

Σε επιστολή του (δεν είναι η πρώτη) ο Σύλλογος του Πεζιού διατυπώνει το αίτημα η βελτίωση του δρόμου να μη σταματήσει στη Λαγκάδα αλλά να φτάσει ως το φράγμα. Το υπόλοιπο αυτό κομμάτι είναι περίπου 8 χιλιόμετρα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και ιδιομορφίες. Ένα εύλογο αίτημα κόντρα στη συνήθεια μας τα έργα (όποτε γίνονται), να γίνονται κομμάτι κομμάτι και να μην αντιμετωπίζονται συνολικά οι δρόμοι και οι ανάγκες τους. Είναι ευκαιρία αλλά και πράξη λογικής, αφού έχουν μεταφερθεί τα μηχανήματα στον χώρο, οι αρμόδιοι να φροντίσουν ώστε τα έργα και η άσφαλτος να συναντήσουν την άσφαλτο στο φράγμα.


Ακολουθεί η επιστολή:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ “ ΠΕΖΙ “ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χρ.Καλογήρου
Έπαρχο Ικαρίας κ.Στεφ.Παμφίλη
Δήμαρχο Ικαρίας κ.Στελ.Σταμούλο       
Κοιν.: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κον Παν.Καμμένο
Βουλευτή κ.Δημ.Σεβαστάκη
Αντιδήμαρχο  Ραχών κ.Σωτ.Κόχυλα

Θέμα: Ολοκλήρωση αναβάθμισης επαρχιακού δρόμου σύνδεσης Καρκινάγρι με Ράχες

Κύριοι,
Μετά από τις συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου μας προς κάθε Αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα και με τα παραπάνω έγγραφά μας, επιτέλους έστω και αργά, ξεκίνησε η αναβάθμιση μικρού τμήματος του δρόμου Καρκινάγρι –Ράχες (από Κάλαμο μέχρι  Λαγκάδα).

Είναι γεγονός ότι όλοι μας βιώνουμε,δύσκολες  στιγμές, καθώς συμβαίνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση για εκτέλεση έργων, με τις δυνατότητές της να είναι πολύ περιορισμένες. Δυστυχώς όμως, οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στο ακριτικό Καρκινάγρι είναι τόσο υποβαθμισμένες,που έργα σαν και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εκτελεστούν άμεσα και με κάθε θυσία.

Ο δρόμος αυτός, κύριοι, πρέπει, οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί μέχρι το φράγμα και να σταματήσουν οι αποφάσεις κατάτμησης,ενός τόσο μικρού αλλά αναγκαίου έργου.

Τα παιδιά μας για να πάνε στο σχολείο, ανεβοκατεβαίνουν κάθε μέρα τον άκρως επικίνδυνο αυτό δρόμο, που με τις χειμερινές γνωστές ομίχλες γίνεται απροσπέλαστος και τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα, για αυτή την κατάντια.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δυτικής Ικαρίας και περισσότερο του Καρκιναγρίου έχει τα όρια της και πρέπει να δώσουμε λύσεις σωστές και οριστικές, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ο δρόμος λοιπόν, από Καρκινάγρι για Ράχες πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί και στο υπόλοιπο τμήμα του, μέχρι το φράγμα και να κλείσει μια για πάντα αυτή η πληγή, που μας ταλαιπωρεί όλους κάθε μέρα με την αναμφισβήτητη επικινδυνότητά του.

Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια  μπορεί να καλύψει το μικρό κόστος ολοκλήρωσης και του υπολοίπου τμήματος του δρόμου που σας προαναφέραμε.  Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε τυχόν διευκρίνηση η πληροφόρηση που θα μας ζητηθεί, ελπίζοντας ότι απευθυνόμαστε σε (ευήκοα ώτα), για το τόσο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας.

ikariamag.gr