Για τα έργα στο δρόμο Σελάδι-Λαγκάδα Ικαρίας. Η Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.

Θα θέλαμε επιτέλους κάποιος που αντιλαμβάνεται τα τεράστια προβλήματα των Ακριτικών Νησιών μας, να μας πληροφορήσει, γιατί ένα μικρό έργο Αγροτικής οδοποιίας δεν ολοκληρώνεται;

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών λόγω τη μη αποπληρωμής της εταιρίας που έχει αναλάβει τον δρόμο «Λαγκάδα – Σελάδι» στην Βόρειο Δυτική Ικαρία, έχει αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες ατυχημάτων.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν παραπόνων του Συλλόγου μας, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015 , η αναβάθμιση μικρού τμήματος, δύομιση χιλιομέτρων του οδικού άξωνα Κάλαμος-Πέζι, ο οποίος συνδέει το ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ με τις ΡΑΧΕΣ, αν και το αίτημά μας αφορούσε όλον τον δρόμο συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων.

Ένα εύλογο αίτημα διατυπώνει ο Σύλλογος του Πεζιού αλλά και οι κάτοικοι Πεζιού - Καρκιναγριου και των υπόλοιπων χωριών του Κάβο Πάπα: Η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου Σελάδι - Λαγκάδα Ικαρίας να περάσει από το Πέζι και να φτάσει ως το φράγμα. Όπως σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ του το ikariamag.gr λίγες ημέρες πριν, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και τη δημιουργία κράσπεδών στο κομμάτι που ξεκινά από τη διασταύρωση της Λαγκάδας και φτάνει μέχρι το Σελάδι, για να συναντήσει την άσφαλτο που κατεβαίνει στον Κάλαμο.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τις προηγούμενες ημέρες, ξεφορτώθηκαν τα μηχανήματα στο μόλο του Καρκιναγρίου για να ξεκινήσει το έργο αφού λίγες ημέρες πριν, υπογράφθηκε η σύμβαση μεταξύ δήμου Ικαρίας και ανάδοχου του έργου «Βελτίωση υφιστάμενου δρόμου Λαγκάδα-Σελάδι», μήκους 2.650 m και μέσου πλάτους 5 m. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 548.704 ευρώ, χρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», με χρόνο περαίωσης τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Δήμος Ικαρίας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στις εξής ενέργειες:

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του. Εξασφάλισε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» την οριστική ένταξη για το έργο «Βελτίωση υφιστάμενου δρόμου Λαγκάδα-Σελάδι», συνολικού προϋπολογισμού 548.704,07 ευρώ.

Κατόπιν έρευνας του ikariamag και επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς σε Ικαρία και το Υπουργείο στην Αθήνα, έχουμε να ανακοινώσουμε ένα καλό νέο για τους κατοίκους της περιοχής των Ραχών: Ο δρόμος Λαγκάδας - Σελάδι εντάχθηκε στον προϋπολογισμό Π.Α. 2007-2013.

ikariastore banner