Για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Ικαρίας στις Βρυξέλλες διοργάνωσε τις Ημέρες Ικαρίας στις Βρυξέλλες φιλοξενώντας ικαριώτες δημιουργούς και παραγωγούς, προβάλλοντας το νησί μας και συγκέντρωσε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ικαρία. Το ikariamag βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τις Ημέρες Ικαρίας και να γνωρίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση.

Φωτορεπορτάζ από την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών από τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ικαρίας και των Φούρνων που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του παλαιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο.

Σιγά-σιγά η Ικαρία γίνεται ένας πολύ γνωστός, πολύ συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πλατφόρμα των Βρυξελλών.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οργανώθηκε και έλαβε χώρα μια συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού συστήματος υγείας σε περίοδο κρίσης με την πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι και Υποστηρικτές του Ελληνικού» - ενός γερμανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού (ΜΚΟ), ο οποίος συλλέγει χρήματα και ιατρικές συσκευές που στέλνονται στην Ελλάδα, προκειμένου να στηριχθεί το έργο των πολλών εθελοντών των κοινωνικών κλινικών - και στις μέρες μας, επίσης, των δημοσίων νοσοκομείων.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου βρεθήκαμε στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα για να παρακολουθήσουμε τη νέα συγγραφική κατάθεση του Ικάριου Ιατρού, και πια και λογοτέχνη, Σταμάτη Βασίλαρου, υπό τον τίτλο ΑΤΡΑΠΟΣ, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος.

Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει ήδη, ότι ένας Σύλλογος από τη Γερμανία και τις Βρυξέλλες έχει δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου, φάρμακα στο ιατρείο στις Ράχες και μια αναπηρική καρέκλα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στις Ράχες.

Περίπου στις 10.45 το βράδυ της Παρασκευής 11/6 εκδηλώθηκε φωτιά, από άγνωστη ακόμα αιτία στον λόφο Βούνιο, μερικά μέτρα πάνω από τα τελευταία σπίτια του Αγίου Κηρύκου.

Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση του τουρνουά καλαθοσφαίρισης που έγινε στις Ράχες στις 30/5 από τους ανθρώπους τους Α.Σ. Διαγόρα με τις ακαδημίες του αθλήματος της ομάδος και τις αντίστοιχες των αθλητικών συλλόγων του Μαιάνδρου και του Ικάρου. Συμμετείχαν πάνω από 150 παιδιά από 1η τάξη δημοτικού μέχρι και την 6η και των τριών παραπάνω Συλλόγων.

Την Τετάρτη 4 του Μάη, με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε στην βιβλιοπαρουσίαση του… "Κυρασολένη - δέκα καριώτικες παραμυθο-ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά", εκδόσεις Νότιος Άνεμος, με συγγραφείς τους Άννα Καλαλή, Αγγελική Παριάρου, Δέσποινα Σιμάκη, Φρόσω Χωριάτη και Ηλία Γιαννίρη.

Την Πέμπτη 5/5, βρεθήκαμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Διεθνούς Αφίσας στην κάτω αίθουσα του παλιού δημαρχείου του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Υπάρχουν περισσότερες από 50 Αφίσες (της περιόδου 2006-2015), οι οποίες απεικονίζουν τα προβλήματα και τους αγώνες της διεθνούς εργατικής τάξης αλλά και την πλούσια δραστηριότητα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Πραγματικά καταπληκτικές αφίσες, μερικές έργα τέχνης, ταξιδιάρικες τόσο σε τόπους όσο και στον χρόνο.. αξίζει τον κόπο(!) να την επισκεφτείτε. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 9/5, ώρες επισκέψεων 11:00-13:00 και 18:00-21:00, είσοδος ελεύθερη.

Στις 24 του Απρίλη, ημέρα Κυριακή και ολίγον συννεφιασμένη (η Εριφή ήταν μες την ομίχλη) βρεθήκαμε στο Πέζι για να απολαύσουμε τις δραστηριότητες των αθλητών που συμμετείχαν στην 7η Εντουριάδα που διοργάνωσε το μηχανοκίνητο τμήμα του Α.Σ. Διαγόρας.

Σελίδες

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr