Για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπασκετ ανδρών, Ικαρος και Μαίανδρος ταξίδεψαν στην Σάμο με διαφορετικούς στόχους. Η ομάδα του Μαίανδρου, έχοντας ήδη θετικό απολογισμό στην παρθενική της χρονιά στο πρωτάθλημα του νομού, ήθελε να κοντράρει όσο ηταν δυνατόν περισσότερο την πρωτοπόρο ομάδα του Καρλοβάσου. Ο Ίκαρος από τη μεριά του, ταξίδεψε στο Πυθαγόρειο θέλοντας την νίκη που θα τον κρατούσε στην κορυφή της βαθμολογίας αλλα είχε και μια μικρή κρυφή ελπίδα για στραβοπάτημα του Καλοβασου για να μπορέσει να προκριθεί εκείνος στην τελική φάση.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, Ίκαρος και Μαίανδρος υποδέχθηκαν Κέρκη και Αναγέννηση αντίστοιχα σε ματς που θα μπορούσαν να κρίνουν την πρωτιά. Με τον Ίκαρο και την Αναγέννηση (και το Καρλόβασι) να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καμιά, τους δεν ήθελε απώλεια βαθμών.

Δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες του νησιού βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου. Ίκαρος και Μαίανδρος πέρα από τις αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και σε φιλικά που έχουν πραγματοποιήσει, όποτε μυστικά μεταξύ τους δεν υπάρχουν.

Στο κλειστό δημοτικό γήπεδο Αγίου Κηρύκου την Παρασκευή 13/03 Ίκαρος και Μαίανδρος υποδέχθηκαν Λαίλαπα και Κερκη αντίστοιχα. Με το τέλος της κανονικής περιόδου να πλησιάζει οι δυο ομάδες του νησιού ήθελαν την νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Ίκαρος για να φτάσει τις δυο προπορευόμενες ομάδες στην μάχη της κορυφής και ο Μαίανδρος για να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα του νομού.

Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς κύλησε για τον Ίκαρο το σαββατοκύριακο που πέρασε, αφού (έστω και χωρίς να συναινέσει) μετακινήθηκε στην Σάμο για δυο αγώνες με Καρλόβασι το Σαββάτο 07/02 και Κούρο 08/02.

Την Τετάρτη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του δεύτερου γύρου για το πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών του νομού μεταξύ της πρωτοπόρου στην βαθμολογία Αναγέννησης και του δεύτερου Ίκαρου. Η Αναγέννηση αήττητη από την αρχή του πρωταθλήματος ταξίδεψε στην Ικαρία με σκοπό την νίκη που θα της εξασφάλιζε και τυπικά την πρώτη θέση για την κανονική περίοδο.

Μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, αμφότερες οι ομάδες μπάσκετ του νησιού είχαν παιχνίδια εντός έδρας για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Μετά από μικρό διάστημα χωρίς παιχνίδια ήταν σημαντικό να παρουσιαστούν έτοιμες απέναντι στους αντιπάλους. Ακριβώς στα μισά του πρωταθλήματος, η έδρα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί αν θέλουμε να ελπίζουμε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ταξίδι στην Σάμο είχε το πρόγραμμα για τις δυο ομάδες του νησιού το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Διαφορετικής δυναμικότητας οι αντίπαλοι αφού ο Μαίανδρος αντιμετώπισε την πρώτη στην βαθμολογία Αναγέννηση ενώ ο Ίκαρος τον χωρίς νίκη φέτος Κερκη.

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε χρονικά, ο Μαίανδρος υποδέχθηκε τον Πολυκράτη λίγες εβδομάδες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του θεσμού του κυπέλλου που είχε βρει νικητή τον Μαίανδρο με εύστοχο σουτ στην λήξη της αναμέτρησης.

Μια εβδομάδα μετά την ήττα με άσχημη εμφάνιση από την Αναγέννηση στην Σάμο, ο Ίκαρος αναμετρήθηκε με άλλη μια διεκδικήτρια του τίτλου, αυτή την φορά στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου.

Σελίδες

ikariastore banner