Ρεπορτάζ για το μπασκετικό 2μερο ομάδων της Ικαρίας στη Σάμο

Ταξίδι στην Σάμο είχε το πρόγραμμα για τις δυο ομάδες του νησιού το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Διαφορετικής δυναμικότητας οι αντίπαλοι αφού ο Μαίανδρος αντιμετώπισε την πρώτη στην βαθμολογία Αναγέννηση ενώ ο Ίκαρος τον χωρίς νίκη φέτος Κερκη.

Αναγέννηση Μαίανδρος 73-43
Τα δυο σωματεία βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι μετά τον τελικό κυλπελου. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, όμως ο Μαίανδρος προέβαλε μεγαλύτερη αντίσταση στο πρώτο μισό του αγώνα κι ας είχε σοβαρές ελλείψεις από τη σύνθεση του (ταξίδεψαν μόλις 8 άτομα για την αναμέτρηση). Μαμματάς και Τσεπέρκας δεν αγωνίστηκαν με την ομάδα του νησιού μας λόγω τιμωρίας, κάτι που έδωσε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίχτες της ομάδας και για ένα ημίχρονο –δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου- παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με την Αναγέννηση να έχει τον πρώτο λόγο χωρίς όμως να μπορεί να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας. Η απόδοση κατά την διάρκεια του δεκαλέπτου έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Μαιάνδρου και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να περάσει μπροστά με έναν πόντο. Από εκείνο το σημείο και μετά, λίγο η απόδοση του αντίπαλου λίγο η κούραση έφεραν γρήγορα την ομάδα της Σάμου ξανά μπροστά στο σκορ. Το ημίχρονο βρήκε την Αναγέννηση να προηγείται με 10 πόντους (38-28), όμως τον Μαίανδρο να παρουσιάζει σθεναρή αντίσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καταστροφικά για την ομάδα μας αφού δεν κατάφερε να ακολουθήσει σε σκορ και ενέργεια τους αντιπάλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πετύχουν μόνο έναν πόντο. Κούραση και ελλείψεις κατέβαλαν την ομάδα του Μαιάνδρου που στο τέταρτο δεκάλεπτο βρήκε ξανά το δρόμο προς το καλάθι, όμως το παιχνίδι είχε πια κριθεί.

Τελικό σκορ 73-43. Σημαντικά συμπερισματα για την νέα ομάδα στην πρώτη της χρονιά με ισχυρότατο αντίπαλο. Τέτοια παιχνίδια μόνο να ωφελήσουν μπορούν αρκεί στο τέλος να μην βλέπει κανείς μόνο το τελικό σκορ.

 

Κερκης – Ίκαρος 43-67
Ευκολότερο έργο είχε ο Ίκαρος που αντιμετώπισε τον Κερκη. Η ομάδα του νησιού μας με μόνο μια ήττα στο πρωτάθλημα είχε απέναντι την χωρίς νίκη ομάδα της Σάμου. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα νέα παιδιά του Ικάρου να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αρκετές οι ελλείψεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια όμως, αυτό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξε να επηρεάζει την απόδοση της ομάδας μας.

Μπήκε από νωρίς μπροστά στο σκορ δεν απειλήθηκε. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ίκαρο να προηγείται με 13-25 και το ημίχρονο τον βρήκε μπροστά με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά 21-40. Πολλοί από τους ‘μικρούς’ είχαν θετικότατη παρουσία στο παιχνίδι αφού σε άμυνα και επίθεση έδειχναν έτοιμοι και γεμάτοι ενέργεια. Το τελικό 43-67 ήρθε φυσιολογικά με τον Ίκαρο λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την πρώτη θέση.

Για τις δυο ομάδες τώρα ακολουθεί η διακοπή των Χριστουγέννων. Ο Μαίανδρος θα πρέπει να ανασυνταχθεί από τις τιμωρίες και να εμφανιστεί δυνατός στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ενώ ο Ίκαρος θα πρέπει να μην αφήσει αυτή την περίοδο απραξίας να τον επηρεάσει. Τα δυσκολότερα παιχνίδια έρχονται μετά τις γιορτές και οι δυο ομάδες του νησιού πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμες.

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr