ΜΠΑΣΚΕΤ: Ρεπορτάζ για το ΙΚΑΡΟΣ - ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ 77-39

Δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες του νησιού βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου.

Ίκαρος και Μαίανδρος πέρα από τις αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και σε φιλικά που έχουν πραγματοποιήσει, όποτε μυστικά μεταξύ τους δεν υπάρχουν. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι όπου αμφότεροι μπήκαν ελεύθερα να παίξουν ανοιχτά χωρίς σκοπιμότητες. Για άλλη μια φορά και οι δυο παρατάχθηκαν με ελλείψεις κάτι που φάνηκε περισσότερο στον Μαίανδρο αφού η κούραση του δευτέρου ημιχρόνου δεν επέτρεψε στην ομάδα να είναι όσο φρέσκια και ανταγωνιστική ήταν στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους δυο με τις πρώτες τους προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων να είναι εύστοχες. Η αδυναμία του Ικάρου στην άμυνα επέτρεψε σε Κοχειλα και Μαμματα να είναι αποτελεσματικοί στο παιχνίδι που αρέσκονται (διεισδύσεις και σουτ τριών πόντων) κάτι που έφερε τον Μαίανδρο μπροστά στο σκορ με 9-15. Από ‘κει και μετά, η άμυνα του Ικάρου ‘έσφιξε’ περισσότερο, οι διάδρομοι προς το καλάθι λιγόστεψαν και σε συνδυασμό με κάποιες γρήγορες εύστοχες επιθέσεις, ο Ίκαρος πήρε κεφάλι στο σκορ για να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με 19-17.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμη καλύτερο αμυντικά για την ομάδα του Ικάρου. Δεν επέτρεψε στα ατού του Μαιάνδρου εύκολα σουτ και με συνεχή πίεση κατάφερε ένα επιμέρους 21-7 για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 40-24.

Τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο κύλησαν στον ίδιο ρυθμό για τους δυο αντίπαλους. Με την κούραση να επηρεάζει περισσότερο τον Μαίανδρο, ο Ίκαρος βρήκε τους διαδρόμους και τα σουτ που ήθελε και το τελικό 77-39 ήρθε φυσιολογικά.

Σε ένα παιχνίδι που όλοι οι παίχτες των δυο ομάδων πήραν χρόνο συμμετοχής, αυτό που μένει πέρα από τις ατομικές και τις ομαδικές διακρίσεις είναι η αγωνιστική άνοδος του νησιού. Πλέον με δυο ομάδες στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, το στοίχημα της ίδρυσης του Μαίανδρου και της ανανέωσης του Ικάρου δείχνει -από τα αποτελέσματα- να έχει πετύχει. Μένει μόνο η συνέχιση της προσπάθειας και η διάρκεια σε βάθος χρόνου για να κριθεί επιτυχημένο το έργο.

Για τις δυο ομάδες αγωνίστηκαν και σκόραραν οι :
Ίκαρος: Πούλος Ζ. 3π, Λαμπρόπουλος Γ. 9π (1), Μαρτίνης Γ. 2π, Ζενελάι Ε., Τσαντές Β., Τσαντές Ε. 7π (1), Τέσκος Χ. 3π, Μαυρογιώργης Δ. 6π, Χατζηνάκης Δ. 4π, Τέσκος Γ. 22π (4), Χωριάτης Δ. 17π, Πούλος Ν. 4π.

Μαίανδρος: Μαμματάς Γ. 11π (1), Παριανός Α., Κόχειλας Γ. 14 (1), Γενούζος Δ. 5π (1), Πολίτης Δ. 4π, Τσιώλης Ν., Καρίμαλης Ι. 2π, Παντελιάδης Κ., Βατούγιος Χ., Τσούνης Γ., Δασκαλόπουλος Δ. 3π.

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr