Ρεπορτάζ για τα παιχνίδια ΙΚΑΡΟΣ – ΚΕΡΚΗΣ & ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής  διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, Ίκαρος και Μαίανδρος υποδέχθηκαν Κέρκη και Αναγέννηση αντίστοιχα σε ματς που θα μπορούσαν να κρίνουν την πρωτιά. Με τον Ίκαρο και την Αναγέννηση (και το Καρλόβασι) να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καμιά, τους δεν ήθελε απώλεια βαθμών.

ΙΚΑΡΟΣ – ΚΕΡΚΗΣ 66 – 50
Στο πρώτο παιχνίδι, ο Ίκαρος αντιμετώπισε τον ουραγό της βαθμολογίας Κέρκη που ήρθε στην Ικαρία μόλις με 5 παίχτες, σε ένα παιχνίδι ιδανικό για τους μικρότερους να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Έτσι και έγινε. Ο Ίκαρος ξεκίνησε το ματς με αρκετούς μικρούς ηλικιακά παίχτες που θα κληθούν στο μέλλον να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα.

Η περίοδος αναπροσαρμογής είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια ανανέωσης που επιχειρεί ο Ίκαρος και πολλές φορές ο πίνακας του σκορ δεν θα δείχνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι παρά την διαφορά δυναμικότητας, το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ίκαρο ένα πόντο πίσω στο σκορ (12-13) ενώ στο ημίχρονο προηγούνταν με μόλις 3 (28-25).

Λίγο η κούραση του αντιπάλου, λίγο η βελτίωση σε άμυνα και επίθεση της ομάδας του Ικάρου, άνοιξε το παιχνίδι και βγήκαν κάποιες όμορφες φάσεις από τους νεαρούς παίχτες της ομάδας. Η διάφορα μεγάλωσε με το τελικό 66-50 να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στον αγώνα η ομάδα μας.

Πλέον με μια αγωνιστική να απομένει, οι ελπίδες για την κατάληψη μιας εκ των δυο προνομιούχων θέσεων της βαθμολογίας λιγοστεύουν. Ο Ίκαρος περιμένει ‘στραβοπάτημα’ από Καρλοβασι ή Αναγέννηση γιατί αν και ισόβαθμοι οι τρεις τους, ο Ίκαρος τερματίζει τρίτος λόγω διαφοράς πόντων.

ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 46 – 67
Στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς, και με τον Ίκαρο να ενδιαφέρεται άμεσα, ο Μαίανδρος υποδέχθηκε την Αναγέννηση. Με νίκη ο Μαίανδρος θα έκανε την πιο εκκωφαντική νίκη της αγωνιστικής αφού θα έβαζε τον Ίκαρο σε τροχιά πρωταθλήματος, όμως το έργο του ήταν πολύ δύσκολο. Η Αναγέννηση έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στο παιχνίδι μιας και κατέβηκε πλήρης για τον αγώνα αυτόν.

Η έναρξη της αναμέτρησης βρήκε τον Μαίανδρο με την υποστήριξη 80 και πλέον οπαδών ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και στα μισά του πρώτου δεκάλεπτου ήταν πίσω μόλις με δυο πόντους (9-11). Αυτή ήταν όμως και η μικρότερη διαφορά του παιχνιδιού αφού με ένα ξέσπασμα πίσω από την γραμμή των τριών πόντων, η Αναγέννηση ξέφυγε στο σκορ. Έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 9-23 και το ημίχρονο με 16-42. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μαίανδρος είδε τον Κοχειλα να γλιστράει και να τραυματίζεται (γόνατο) στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου (δεν επέστρεψε στο παιχνίδι) και τους διαιτητές να του μοιράζουν απλόχερα τεχνικές ποινές. Όλη η κατάσταση αποδιοργάνωσε την ομάδα και το ημίχρονο ήρθε σαν βάλσαμο να ηρεμήσει παίχτες και φίλαθλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαίανδρος απαλλαγμένος από νεύρα και άγχος ήταν σαφώς καλύτερος απέναντι σε μια ομάδα που έψαχνε όσο μεγαλύτερη σε έκταση νίκη μπορούσε, και έβγαλε στο παρκέ πολλά από τα στοιχεία που την έχουν φέρει πίσω από τους παραδοσιακά ισχυρούς. Έτρεξε το γήπεδο, έβγαλε ενέργεια και με μπροστάρη τον Μαμματα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους σκορ 19-13. Μέχρι εκεί κατάφερε να μειώσει αφού το τελικό 46-67 έδωσε την νίκη στην Αναγέννηση.

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr

ikariastore banner