Ικαρία, σ΄ αγαπάμε, σε κουβεντιάζουμε, σε τραγουδάμε!

Λίγα λόγια για την πρώτη παράσταση «ΙΚΑΡΙΑ το νησί των θεών», αρκετές ώρες μετά το τέλος της, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός.

Δείτε το ρεπορτάζ και το φωτογραφικό υλικό του ikariamag.gr, χορηγού επικοινωνίας της παράστασης.

Στο κατάμεστο θέατρο Κιβωτός 50 χορευτές, 15 ηθοποιοί και 7 μουσικοί έδιναν επί τρεις ώρες το καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας την ιστορία του τόπου μας, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τις αδυναμίες των κατοίκων, τα στοιχεία που κάνουν το νησί μας ξεχωριστό.

Ιστορική αναδρομή με μία πολύ ενδιαφέρουσα αντίστροφη χρονική σειρά, με όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν της πορεία της Νικαριάς, αλλά και με πολλές μικρές σκηνές από την καθημερινότητα.

Ικαριώτες επιστήμονες που διέπρεψαν στο εξωτερικό, καλλιτέχνες και διανοούμενοι που ήλθαν εξόριστοι στα «πέτρινα χρόνια», άνθρωποι που μόχθησαν για το καλό του τόπου, ξεχωριστές προσωπικότητες, αλλά και ένα ζηλευτό ομοιογενές σύνολο που το χαρακτηρίζει το μοναδικό «Ούλοι εμείς εφέντη».

Πολλές οι στιγμές που σε καθηλώνουν και ταυτόχρονα σε απογειώνουν, με πρώτη το μνημόσυνο της Κυριακής του Πάσχα και το «Αι γεννεαί πάσαι», με ένα εξαιρετικό βιολί που σέβεται και αποδίδει θαυμάσια αυτή τη διαχρονική μελωδία, με τη διακριτική συνοδεία και άλλων οργάνων και μα μια θεία φωνή που συμβάλει σε ένα άκουσμα, θαρρείς απόκοσμο!

Γρήγοροι και κοφτοί οι θεατρικοί διάλογοι, ξεχωρίζουν για το λεπτό χιούμορ και συνάμα για την απήχηση στο κοινό.

Άρτια τεχνική από τους χορευτές, μα κυρίως κέφι, ζωντάνια και αγάπη για αυτό που κάνουν, αυτό που θέλουν να δείξουν.

Εκδηλωτικοί οι θεατές, σε μια ζεστή σχέση με αυτούς που πάσχιζαν στη σκηνή, με μια αισθητή ροή ενέργειας μεταξύ τους.

Όλοι οι συντελεστές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του διοργανωτή συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος» (tavropolos.gr). Η δεύτερη παράσταση δόθηκε την Κυριακή 31.5.15.

Μια τρίωρη παράσταση που δεν κουράζει, δεν σε αφήνει να πλήξεις, αλλά αντίθετα, όταν ο πολυμελής θίασος χάνεται μετά το τελευταίο χειροκρότημα πίσω από τις κουίντες, πιάνεις τον εαυτό σου να μονολογεί «τελείωσε κιόλας»;

Κοσμάς Κέφαλος
info@ikariamag.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr