Ποτέ μου δεν έμαθα να παίζω τον Καριώτικο. Βιολί από 7 χρονών, 8 χρόνια κλασικό ωδείο, 5 παραδοσιακό στη σχολή του Μεγάλου Δασκάλου Αριστείδη Μόσχου και δεν κατάφερα ούτε μια φορά να ικανοποιήσω οικογένεια και φίλους

Είναι 2 από τους ευτυχώς αρκετούς σήμερα Ικαριώτες καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν. Παρά την νεαρή τους ηλικία, έχουν κάνει, ο καθένας στον τομέα του, αρκετά σημαντικά και σταθερά βήματα και κάθε τους νέα δημιουργία αποτελεί και μία ξεχωριστή πρόταση.

Αφορμή η «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 9-11 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 150 οργανοπαίκτες από 14 νησιά, με τσαμπούνες, σουραύλια, τουμπάκια, βιολιά και λαγούτα.

«Είναι Βαλκάνια εδώ» ... άλλο ένα κομμάτι που έχει ξεχωρίσει από την καινούρια δισκογραφική δουλειά του Θεολόγου Κάππου, «Παράθυρο στο δρόμο», δίνοντας ένα ξεκάθαρο κοινωνικό – πολιτικό στίγμα.

Μόλις το 2008, μόλις τέσσερα χρόνια πριν η Δόμνα Σαμίου περάσει την περίβολο των αθανάτων και χαρίσει ίσως τη σπουδαιότερη παρακαταθήκη στην παραδοσιακή μουσική συνολικά της Ελλάδας, κυκλοφορεί το δίσκο «σιγανά και ταπεινά», ένα δίσκο που περιέχει, όπως η ίδια λέει: ‘συγκεντρωμένα όλα μαζί σ’ έναν δίσκο έντεκα από τα πιο αγαπημένα της τραγούδια’.

Οι ‘’String Demons’’ έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα την περιπέτεια τους στον κόσμο στέκοντας ήδη πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους τους. Τα δύο αδέλφια από την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη προκαλούν με το τολμηρό και εντυπωσιακό τους πρόγραμμα τους μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ικαρία η «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου», συμπληρώνοντας 14 χρόνια σε μια μεγάλη πολιτιστική δράση για τη διάσωση, μελέτη, προβολή και διάδοση της μουσικής κληρονομιάς του Αιγαίου.

Ο Ικαριακής καταγωγής juststeve, κυκλοφόρησε ένα νέο digital single με τίτλο "Το Κύμα που Σκάει “ Έχει μια νέα συνεργασία με ανώνυμη στιχουργό που στάζει ταλέντο. Η Μονή πληροφορία που έχουμε είναι απλά το όνομα ομάδα NP.

Όταν ο Νίκος Φάκαρος παίζει στην Ερμού, ο δρόμος κλείνει από τους εκατοντάδες ανθρώπους που έρχονται να τον ακούσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο Πέραμα, στο μεγάλο Ικαριώτικο πανηγύρι, εκατοντάδες Ικαριώτες και φίλοι τους συρρέουν να τον ακούσουν να παίζει τον Ικαριώτικο με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Για τον “juststeve” (Στηβ Κόκκας), καλλιτέχνη Ικαριακής Καταγωγής (από τον Κάμπο), πρωτοδιαβάσατε στο ikariamag.gr όταν τον Ιούλιο του 2014 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο σε ένα αφιέρωμα για τους Beatles και μίλησε τότε στο περιοδικό μας. Λίγους μήνες αργότερα παρουσιάσαμε τη νέα του δουλειά "I am taking you Home".

Σελίδες

ikariastore banner