Επιστολή του Επάρχου Ικαρίας στο Υπουργείο για τα δρομολόγια

ΠΡΟΣ:
α)Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γραφείο Αναπλ/τη Υπουργού Ναυτιλίας κου Θοδωρή Δρίτσα                                                                          
β) HELLENIC SEAWAYS

ΔΕΙΤΕΤα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Ικαρία & Σάμο το καλοκαίρι του 2015

Κύριε Υπουργέ,
Αντιλαμβάνομαι την πολιτική σας βούληση ούτως ώστε να προχωρήσει και να κατοχυρωθεί από το Υπουργείο σας ο προγραμματισμός των δρομολογίων της HELLENIC SEAWAYS για το ΒΑ Αιγαίο. Θεωρώ ότι ο προγραμματισμός που παρουσίασαν για την εξυπηρέτηση των νησιών μας του Βορείου Αιγαίου και παραπλήσιων συνδέσεων επιπλέον νησιών όπως το νησί της Πάτμου το λιμάνι της Καβάλας, την Σύρο, την Μύκονο και το νησί της Νάξου, βασίζεται πάνω σε μια αναπτυξιακή τουριστική αντίληψη.

Τα δε αρχικά νησιά του Βορείου Αιγαίου που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό είναι από Πειραιά προσέγγιση στον Εύδηλο, στους Φούρνους, στην Σάμο, Χίο-Μυτιλήνη, Λήμνος, Άγιο Κήρυκο, Καρλόβασι. Θεωρώ ότι είναι μια δίκαιη κατανομή δρομολογίων όπου εξυπηρετούνται σχεδόν και όλα τα λιμάνια των νησιών του ΒΑ Αιγαίου, με πιθανές μικρές παρεμβάσεις και διορθώσεις στις προσεγγίσεις πάντοτε προς τα πάνω δηλαδή περισσότερες εν’ όψη της καλοκαιρινής περιόδου και επίσης να εγκριθεί η προσέγγιση του πλοίου «Μύκονος» δύο φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κατά την επιστροφή του από Φούρνους να πιάνει στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, για την εξυπηρέτηση των Φουρνιωτών από τις υπηρεσίες στην πρωτεύουσα.  Παρακαλώ να εγκρίνετε αυτόν τον σχεδιασμό που θα σας υποβάλλει η HELLENIC SEAWAYS και να έχουμε την δυνατότητα για μικρές παρεμβάσεις όταν οι ανάγκες της τουριστικής κίνησης το απαιτούν και των τοπικών κοινωνιών.

Κύριε Υπουργέ έχουμε επίσης ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα με την εταιρία της ΝΕΛ η οποία ενώ δεν εκτελεί δρομολόγια ακόμα και σήμερα με το Μυτιλήνη αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Καρλοβάσου για μεγάλο χρονικό διάστημα τα δρομολόγια ή αριθμός δρομολογίων είναι καταχωρημένα στο ανύπαρκτο πρόγραμμα της εταιρίας και αυτό δημιουργεί προβλήματα στον σχεδιασμό που έχουμε σήμερα για τα νησιά μας δηλαδή φαίνεται ότι εκτελούν δρομολόγια ενώ δεν εκτελούν και αυτό είναι γνωστό παρουσιάζοντας μια θολή κατάσταση στις ημερομηνίες των υπό εκτέλεση και ένα αλαλούμ δεσμευτικού χαρακτήρα άνευ προηγουμένου. Σας καλώ κ. Υπουργέ όπως άμεσα αφαιρεθούν αυτά τα υποτιθέμενα προγραμματισμένα δρομολόγια που δεν εκτελούνται και όπως αυτές οι δεσμευμένες ημερομηνίες που έχει η ΝΕΛ απελευθερωθούν να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με έναν πιο αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο στις εταιρίες που ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν επί πλέον τα νησιά μας με περισσότερες προσεγγίσεις και όχι κοπανιστό αέρα και να γίνεται ο σχεδιασμός δικαιότερα προς το συμφέρον των νησιών.

Ευελπιστώ ότι θα κατανοήσετε την σημασία του αιτήματός μου και της τοπικής κοινωνίας διότι για τους νησιώτες η ανάπτυξη δεν έχει χρόνο να περιμένει και τα νησιά μας χρειάζονται τέτοιου είδους τολμηρές πολιτικές που επιχειρείτε να εφαρμόσετε για το Αιγαίο.
Σας εύχομαι δύναμη στο έργο σας.

Με ιδιαίτερη τιμή
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ
 

ikariastore banner