Επίσκεψη στην Ικαρία από την Περιφέρεια για έργα & ζητήματα του νησιού

Δελτίο τύπου Επαρχείου Ικαρίας – Φούρνων

Επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργος Σπανέλλης μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Σάμου κ Γιώργο Βασιλείου, επισκέφτηκαν τα έργα αλιευτικό καταφύγιο Γιαλισκαρίου που είναι σε εξέλιξη, το έργο στα Σπάσματα στον Εύδηλο και είχαν συνάντηση και συνεργασία με τον Έπαρχο για τρέχοντα τεχνικά θέματα, τα έργα και για τις ζημιές στο Επαρχιακό δίκτυο.

Επίσης είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σταμούλο σχετικά με την εξασφάλιση εκτάσεων για δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης των σκουπιδιών σχετικά με το πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ το έργο Αποκατάστασης ΧΑΔΑ και των τριών στην Ικαρία και προμήθεια –συνοδά έργα διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Ικαρίας συνολικού προϋπολογισμού 2.345.000 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Ικαρίας. Οι επικεφαλείς των τεχνικών υπηρεσιών ζήτησαν από τον Δήμο τους δύο χώρους όπου βάση του προγράμματος θα γίνουν οι χώροι μεταφόρτωσης είναι στα πλαίσια της υποχρέωσης του Δήμου απέναντι στο πρόγραμμα έναν στον Άγιο Κήρυκο και έναν στις Ράχες.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν με τον Έπαρχο την ζημιά επί του Επαρχιακού δικτύου Άγιος Κήρυκος –Ξυλοσύρτη περιοχή κακοπέρατος όπου λόγω της υψηλής επικινδυνότητας άμεσα ξεκινάει η αποκατάσταση και επίσης επισκέφτηκαν το τμήμα επί του Επαρχιακού δικτύου Άγιος Κήρυκος –Φάρος στο τμήμα που λόγω εργασιών κατέρρευσε το Επαρχιακό κομμάτι του οδοστρώματος όπου και αυτό έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση του.