Ενημέρωση από τον Δήμο Ικαρίας για την πορεία των έργων στο νησί

Ο Δήμος Ικαρίας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του, προχώρησε  τις προηγούμενες ημέρες στις εξής ενέργειες:

Υπογράφθηκε η σύμβαση (αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες) μεταξύ δήμου Ικαρίας και ανάδοχου του έργου «Βελτίωση υφιστάμενου δρόμου Λαγκάδα-Σελάδι». Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 548.704 ευρώ, χρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες με χρόνο περαίωσης τον Δεκέμβριο του 2015.

➢ Τέλη Αυγούστου κλιμάκιο του δήμου Ικαρίας (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε Ραχών, δημοτικοί σύμβουλοι) επισκέφτηκε το εργοτάξιο στον δρόμο Καρκινάγρι – Μαγγανίτη. Το έργο εκτελείται από την Διεύθυνση Δημοσίων Έργων του Ελληνικού Στρατού. Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών (έχει γίνει σημαντική δουλειά σχετικά με την αποκατάσταση της βατότητας), από πλευράς δήμου επισημάνθηκε η ανάγκη να διασφαλιστούν οι μέχρι σήμερα εργασίες από μια νέα έντονη βροχόπτωση. Σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμος θα παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας συμπληρωματικές πιστώσεις.

➢ Την προηγουμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψη του στην Σάμο, ο Δήμαρχος είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ν.Κατρακαζο και τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, σχετικά:
• Με  την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην  παράδοση του κτηρίου που θα στεγάσει τον βρεφονηπιακό σταθμό των Ραχών.
• Με την ανάγκη θωράκισης των αρχικών λιμενικών υποδομών του Ευδήλου, από την συζήτηση πρόεκυψε ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ενός χρηματικού υπολοίπου που υπάρχει από το έργο που εκτελείται στην επέκταση των λιμενικών υποδομών . Τόσο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, θα κάνουν άμεσα ενέργειες για να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά σε όφελος των λιμενικών υποδομών.
• Τέλος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Αγίου Κηρύκου, οι οποίες προχωρούν με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό.

ikariastore banner