"Λιόβγαλμα & λιομάζωμα, λιοστάσια & λιοτρίβια": Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Αγ.Κηρύκου Ικαρίας

O Δήμος  Ικαρίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Κηρύκου, οργανώνει τους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Απρίλιο 2017), ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνάσιου των σχολείων που επιθυμούν να επισκεφθούν το Λαογραφικό μουσείο.

Λιόβγαλμα και λιομάζωμα, λιοστάσια και λιοτρίβια!
«...μες στις ελιές τις ασημόκλωνες και τον γαλάζιο απόσκιο...»

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου!

Μας τη χάρισε η Θεά Αθηνά, και ο ημίθεος Ηρακλής μας έμαθε την καλλιέργειά της.

Τα κλαδιά της στεφάνωναν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το πολύτιμο λάδι της φρόντιζε για την υγεία και την ομορφιά θεών και ανθρώπων!

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας απολαμβάνουμε αυτό το θεϊκό δώρο: το  δέντρο της ελιάς και τον καρπό του!

Από τον φετινό Γενάρη, τα παιδιά περιδιαβαίνουν το Μουσείο, ανακαλύπτουν σκεύη κι εργαλεία, ακούνε μύθους, αρχαίες ιστορίες και παραμύθια, παίζουν, γράφουν, ζωγραφίζουν, και μαθαίνουν πόσο σημαντική είναι για τη ζωή μας η ελιά και το λάδι!

Η τρέχουσα, είναι η πέμπτη κατά σειρά σχολική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου. Έχουν προηγηθεί συνολικά τρεις θεματικοί κύκλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων : α) για τον αργαλειό και την ύφανση, β) για την επανάσταση του 1912 και την Ικαριακή Πολιτεία (διήρκησε δύο σχολικές χρονιές), γ) για το σιτάρι και το ψωμί.

Την εκπόνηση και την επιστημονική επιμέλεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει επιμεληθεί αφιλοκερδώς η κ. Άννα Καλαλή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν, και θα πραγματοποιούνται στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου, κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 22750 22993 και  22753 50401

ikariastore banner