Ο Δήμος Ικαρίας με σχετική ανακοίνωση του (ουσιαστικά ίδια με την περσινή) ενημερώνει τους επισκέπτες του νησιού ότι "προς το παρόν" δεν υπάρχει camping στο νησί και απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Το επόμενο διάστημα καλούνται οι Δήμοι -μαζί και ο Δήμος της Ικαρίας - να υλοποιήσουν το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, το οποίο αφορά συμπολίτες μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η Δημοτική Αρχή αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί επί χρόνια, σχεδόν όλο το νησί, (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης κατανάλωσης), γνωστοποιεί στους δημότες σχετικά με την κατάσταση στην Δημοτική Ενότητα Ραχών τα εξής:

O Δήμος Ικαρίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Κηρύκου, οργανώνει τους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Απρίλιο 2017), ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνάσιου των σχολείων που επιθυμούν να επισκεφθούν το Λαογραφικό μουσείο.

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της δημοτικό χώρο εν όψη των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 24/1/2017 και μέχρι την Παρασκευή 3/2/2017, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, σε 274 δήμους ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Ικαρίας.

Ο Δήμος Ικαρίας σας παρουσιάζει την συνοπτική εικόνα από τη διαχείριση των δημοτικών υδροθεραπευτηρίων για 12η χρονιά ως υπηρεσία του δήμου. Τα στοιχεία τεκμηριώνουν την μικρή αυξητική τάση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και των δυνατοτήτων τους (Σεπτέμβριος 2016). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αυξητική τάση σημειώνεται σε μια περίοδο που το σύνολο των επισκεπτών και των λούσεων πανελλαδικά παρουσιάζει στασιμότητα αν όχι μείωση για μια ακόμα χρονιά.

Από τον Δήμο Ικαρίας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (μετά από προγραμματική σύμβαση που υπογράφθηκε ανάμεσα στους δυο φορείς λόγω αδυναμίας του δήμου να αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια), υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» για τα αναγκαία έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Ικαρίας.

Ο Δήμος Ικαρίας σας γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του. Την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια σχεδιασμού των Ολοκληρωμένων Χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ) στο Βόρειο Αιγαίο. Υποβληθήκαν από τον Δήμο Ικαρίας ενδεικτικές προτάσεις για την καταγραφή των έργων δημοσίου ενδιαφέροντος στην Ικαρία.

Σήμερα ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος μαζί με τους υπολοίπους εκλεγμένους δημάρχους με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν κοινή παρέμβαση σχετικά με τη διασφάλιση της δουλειάς των συμβασιούχων στον τομέα Καθαριότητας των δήμων.

Σελίδες

ikariastore banner