Ενημέρωση από το Επαρχείο Ικαρίας - Φούρνων για την οδοποιϊα και έργα στο νησί

Ο Έπαρχος επισκέφτηκε το οδικό τμήμα που κατασκευάζεται από τη ΜΟΜΑ που συνδέει το χωριό του Μαγγανίτη με το Καρκινάγρι. Συνομίλησε με τους στρατιώτες, τους χειριστές και τον επικεφαλής του συνεργείου για διαδικαστικά ζητήματα που αφορούσαν την εξέλιξη του έργου και όπου αντιμετωπίστηκαν επί τόπου. Εγκρίθηκαν οι τεχνικές μελέτες, των δύο γεφυριών που θα κατασκευαστούν από τη ΜΟΜΑ στο ονομαζόμενο ρέμα του (καλογέρου) και το ρέμα του ριάκα, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και παραδόθηκαν στους αρμόδιους προς κατασκευή. Ο Έπαρχος ευχαρίστησε το συνεργείο της ΜΟΜΑ για το έργο που επιτελούν και τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια και το Επαρχείο είναι δίπλα τους με σκοπό την άνευ προβλημάτων περαίωση ενός τέτοιου μεγάλου αναπτυξιακού έργου που συντελείται με την πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το έργο οδικό τμήμα Κάλαμος –Νας με τον μηχανικό όπου ζήτησε να αυξηθούν οι ρυθμοί των εργασιών ενόψει του ερχόμενου χειμώνα και να προχωρήσει άμεσα η οδοστρωσία στο κομμάτι αυτό που έχει προετοιμαστεί, το έργο παρουσιάζει προβλήματα και καθυστερήσεις από πλευράς εργολάβου και η Περιφέρεια πιέζει με κάθε τρόπο να κλείσει έως εκεί που έχουν δώσει το τελευταίο χρονοδιάγραμμα.

Έκλεισαν και τα δύο τοιχία που κατασκευάζονταν ένα μεταξύ Μηλιωπού και Καραβοστάμου και το άλλο προς Εύδηλο περιοχή Καψάλια και οριστικά θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τα τμήματα όταν θα τσιμεντοστρωθούν και τα τμήματα, τα καπάκια των τοιχίων που έχουν μπαζωθεί.

Επίσης αναμένουμε τον εγκιβωτισμό των υπόγειων καλωδίων που διέρχονται μέσω του τοιχίου στον «κακοπέρατο» περιοχή Ξυλοσύρτη και άμεσα θα γίνει η αποκατάσταση της τελευταίας φάσης για να δοθεί το οδικό τμήμα με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

ikariastore banner