Δήμος Ικαρίας: Nέα έκκληση στην για την στήριξη αθλητισμού και υποδομών

ΠΡΟΣ:   
1) Υπουργείο  Πολιτισμού, παιδείας & θρησκευμάτων (Γραφείο Υφυπουργού Σ. Κοντονή)
2) Γενική γραμματεία αθλητισμού (Γραφείο Γ.Γ κ. Ιούλιου Συνοδινου)
ΚΟΙΝ:  
1) Βουλευτή  Σάμου                                                                                                          
2) Κοινοβουλευτικές Ομάδες     
3) Μ.Μ.Ε                                                                                     

Σχετικά:
Α) Έγγραφο δήμου Ικαρίας Α.Π : 1606 - 10/3/15

Θέμα: Αίτημα συνάντησης για την στήριξη του αθλητισμού στην Ικαρία.

Αξιότιμοι κύριοι,
Επανερχόμαστε μετά από ένα μήνα που μεσολάβησε από την αρχική μας επιστολή (Α Σχετικό), επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για μια σειρά αιτημάτων του Δήμου μας  στον τομέα του αθλητισμού.

Ο Δήμος Ικαρίας όπως προέκυψε από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», έχει πληθυσμό περί τους 9.000 κατοίκους από τους οποίους οι 800 περίπου είναι μαθητές. Με τη διεύρυνση των ορίων του Δήμου αυξήθηκαν όπως είναι αναμενόμενο και οι απαιτήσεις για τις αθλητικές υποδομές από τον νέο δήμο.

Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το νησί μας (τρία χωμάτινα γήπεδα ποδοσφαίρου - ένα κλειστό γυμναστήριο –ένα 5χ5 – δυο ανοικτα γήπεδα μπάσκετ)  και καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της Ικαρίας, παρουσιάζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους, που αφορούν στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους λόγω της έλλειψης συντήρησης τους, εξ αιτίας της μηδενικής οικονομικής ενίσχυσης στον Δήμο μας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κρίνοντας την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σημαντική μας προτεραιότητα, γιατί -όπως όλοι γνωρίζουμε- η έννοιά του είναι συνυφασμένη με  την εξέλιξη και υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου σε μια  κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους.

Μελετώντας τις ανάγκες του νησιού μας, εκπονήσαμε ένα  πρόγραμμα για  τον αθλητισμό που στηρίζεται και  απαιτεί  την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών.

Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού βασική στόχευση είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας σε κάθε νέο που το επιθυμεί να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό και παράλληλα η εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης όλων των πολιτών σε ήπιες μορφές άσκησης και ψυχαγωγίας.

Το σχέδιό μας προϋποθέτει πρώτα από όλα ένα σχέδιο συντήρησης, βελτίωσης και ανάπτυξης των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και φυσικά την μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων.

Στα ίδια πλαίσια είναι επίσης αναγκαία η μέριμνα για τη βελτίωση και συντήρηση των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι εγκαταλειμμένες η  ανύπαρκτες.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία μια συνάντηση μαζί σας, με στόχο την ανεύρεση λύσεων με την συμβολή της κυβέρνησης στα εξής:
➢ Χρηματοδότηση για την οργάνωση προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, χωρίς ανταποδοτικά  τέλη.
➢ Άμεση χρηματοδότηση για την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων προκειμένου οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις (στάδια, γήπεδα, γυμναστήρια, σχολικοί χώροι και αίθουσες) να είναι κατάλληλες για χρήση και αγώνες.
➢ Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στην βόρειο Ικαρία με βάση τις μελέτες του Δήμου που έχουν ολοκληρωθεί.
➢ Ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τις υποδομές στα ανοικτά  γήπεδα (χλοοτάπητες στα γήπεδα Αγίου Κηρύκιου και Ευδήλου, ανέγερση αποδυτηρίων στο γήπεδο Ραχών).

Επίσης διεκδικούμε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση  στο Δήμο μας με το ποσό του 200.000ευρώ, για τις ανάγκες λειτουργίας και συντήρησης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν και αγωνίζονται 5 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του νησιού  μας.

Πρόθεση  μας είναι επίσης  στα πλαίσια της ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας είναι η δημιουργία τριών δημοτικών ανοιχτών  χώρων  άθλησης και ψυχαγωγίας.

Ευελπιστώντας ότι θα λάβετε υπ' όψιν σας τα αιτήματα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε.

Με  Εκτίμηση
Ο Δήμαρχος  Ικαρίας
Στέλιος  Σταμούλος

ikariastore banner