Διαμαρτυρία Δήμου Ικαρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Ικαρία: 23/12/2013        
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου                                                                                                                                                                                          
Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ικαρίας 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα συνεχή προβλήματα, που παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής μας με τον Πειραιά.

Μετά το ταξίδι- Οδύσσεια μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας (722 επιβάτες) με το πλοίο European Express την Πέμπτη 19/12/2013, το οποίο έφτασε στο Πειραιά με πολύωρη καθυστέρηση και με μηχανική βλάβη, θα θέλαμε να εξεταστεί το αξιόπλοο του συγκεκριμένου καραβιού αλλά και η υγειονομική κατάσταση εντός του πλοίου (υπάρχουν καταγγελίες για κοριούς).

Σας υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες (29/11/2013)το πλοίο «Θεόφιλος» πραγματοποίησε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμος με πολλές ώρες καθυστέρηση, σε αποπνικτικό περιβάλλον, αφού το σύστημα κλιματισμού του πλοίου δεν λειτουργούσε και με τις τουαλέτες κοινής χρήσης κλειστές λόγω βλάβης ενώ ο ανεφοδιασμός καυσίμων έγινε με τους επιβάτες εντός του πλοίου

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η εταιρεία δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία για τον αριθμό των δρομολογίων, με αποτέλεσμα η Ικαρία και οι Φούρνοι να μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία για αρκετές μέρες εν μέσω εορταστικής περιόδου. Πάγιο αίτημά μας είναι τα τρία δρομολόγια την εβδομάδα, πράγμα που δεν ικανοποιείται.

Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δικαιούνται να  έχουν τακτική και ασφαλή συγκοινωνία και να μην είναι έρμαια των επιχειρηματικών συμφερόντων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ
 

ikariastore banner