BLUE ZONE SPA στον Αρμενιστή: Στην Ικαρία υπάρχει ένα μέρος που τα ψάρια σε τρώνε... και σ'αρέσει!

Είναι τόσο ενθαρρυντικό και αισιόδοξο να βλέπεις νέους ανθρώπους να στήνουν τη ζωή τους στην Ικαρία και να δοκιμάζουν πράγματα, είτε παραδοσιακά με τις σύγχρονες μεθόδους, είτε νέες ιδέες για υπηρεσίες και προϊόντα.

Αυτή τη φορά θα σας μιλήσουμε για το BLUE ZONE SPA – Fish & Therapy, που μόλις άνοιξε η Θεοδοσία Καρίμαλη στον Αρμενιστή. Η απόφαση μετακίνησης της στο νησί βέβαια, όπως μας έχει εκμυστηρευτεί η ίδια στις ελεύθερες πτήσεις της (ναι, είναι πετούμενο του ikariamag.gr και χαιρόμαστε πολύ και γι’ αυτό), δεν ήταν δική της και, το βασικότερο, δεν την έβρισκε σύμφωνη. Ήταν βέβαια, τότε, μόνο 16 χρονών και καλούνταν να εγκαταλείψει ένα ωραιότατο δυτικό προάστιο των Αθηνών πενήντα πέντε τότε χιλιάδων κατοίκων, και να εγκατασταθεί σε ένα ημιορεινό χωριό της βορείου Ικαρίας τριανταπέντε μόνιμων κατοίκων το πολύ. Όλα όμως πήγαν καλά και η Θεοδοσία ακόμα ευχαριστεί τους συγχωριανούς της που έκαναν ένα "ψωνισμένο Αθηνιωτάκι", το οποίο δε γούσταρε καθόλου την αλλαγή περιβάλοντος που είχε υποστεί, να αγαπήσει τον κόσμο και τον τόπο αυτόν τόσο πολύ.

Η ιδέα της Θεοδοσίας για το Blue Zone Spa
Όταν πέρσι τον Σεπτέμβρη, μετά από έναν πολύ κουραστικό Αύγουστο, κανόνιζε οικογενειακές διακοπές στη Ρόδο, ούτε καν φανταζόταν ότι γυρνώντας από εκεί θα είχε αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχοντας 15 χρόνια ενυδρεία στο σπίτι και χαλάσει αρκετά χρήματα γι’ αυτό το ακριβούτσικο χόμπι, θεωρούσε ότι «το είχε», και έτσι όταν είδε για πρώτη φορά τα μαγαζάκια ιχθυοθεραπείας (fish spa) που έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια εκεί, σκέφτηκε ότι θα ήταν για εκείνη κάτι παραπάνω από εύκολο να στήσει ένα στην Ικαρία. Ενθουσιώδης όπως πάντα, πριν ακόμη έρθει η ώρα που το καταμαράν θα τους γυρνούσε στον Άγιο Κήρυκο, είχε σκεφτεί πού θα γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα λέγεται, τι θα προσφέρει και φυσικά είχε κατακλύσει με τις σκέψεις της τον άντρα και επί 14 χρόνια σύντροφό της, ο οποίος (επειδή 14 χρόνια είναι πολλά και επειδή βασικά ξέρει) της απαντούσε ως εξής: «Ναι, ναι, θες ένα παγωτό;» ή κάτι τύπου «πολύ ωραία τα σκέφτεσαι αλλά τα παιδιά πείνασαν, πάμε σε μια ταβέρνα να φάμε;»

Όμως, εκείνη, με την επιστροφή της, βρήκε χώρο, εξοπλισμό, πληροφορίες, διάβασε οδηγίες (συνειδητοποιώντας ότι τελικά δεν «το ‘χε» από πριν και τόσο), έμαθε όσα περισσότερα μπορούσε και έφτιαξε δύο λίστες, μία με θεωρητικά – σχεδιαστικά - γραφειοκρατικά θέματα προς επίλυση και μία με πρακτικά θέματα. Την πρακτική λίστα την παρέδωσα στο σύντροφο της, με αγάπη. Και εκείνος τα έκανε όλα όπως ακριβώς έπρεπε, όπως κι εκείνη, φυσικά!!

Και voilà! Όλα ετοιμάστηκαν, με πολύ κόπο και προσωπική εργασία, με τη βοήθεια πάντα φίλων και συγγενών που έκαναν κάθε είδους εξυπηρέτηση γιατί .....είμαστε Καρίωτες και τέτοια κάνουμε!

Garra Rufa – Fish Therapy: Η μέθοδος της ιχθυοθεραπείας
Τι κάνουν όμως αυτά τα μικρά ψαράκια στα πόδια σου; Με λίγα λόγια, απολεπίζουν το δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Αρκετά δροσερό, ανακουφιστικό και ενδιαφέρον!

Το είδος Garra Rufa έχει μια μεγάλη και αποδεδειγμένη ιστορία. Ανήκει σε μία οικογένεια που προέρχεται από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Για αιώνες, αυτή η θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί σε μέρη του κόσμου για να ανακουφίσει τα συμπτώματα του διαβήτη, της ψωρίασης, της αρθρίτιδας ακόμη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Συχνά αναφέρεται ως "Doctor Fish". Το είδος αυτό συγκεντρώνεται γύρω από τα μεγαλύτερα ψάρια για να τα κρατήσει καθαρά και χαρούμενα με αντάλλαγμα την προστασία. Στην ουσία, τα ψάρια Garra Rufa απλώς αντιδρούν στα πόδια σας με τον ίδιο τρόπο όπως σε ένα μεγάλο ψάρι. Εξαιρετική όμως είναι η ιχθυοθεραπεία και για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας καθώς ανακουφίζει τους πόνους της ρευματοπάθειας και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Ανάλογα με το τι θα επιλέξετε, μπορείτε να βρίσκεστε σε αυτή τη φάση θεραπείας για 30 λεπτά (10€) ή μία ώρα (15€). ένα ιδιαίτερα ανακουφιστικό και απολεπιστικό μασάζ που τα άκρα σας σίγουρα θα το λατρέψουν!

Μετά το πέρας της ιχθυοθεραπείας, το BLUE ZONE SPA σάς προσφέρει ένα ελαφρύ μασάζ πέλματος ή παλάμης με μια πραγματικά υψηλής ποιότητας ικαριώτικη κρέμα βάλσαμου, για ενυδάτωση και προστασία. Μάλιστα, με κάθε συνεδρία ενηλίκου, δωρεάν μια δεκάλεπτη συνεδρία για ένα παιδί!

Ικαριακά φυσικά προϊόντα περιποίησης
Στο Blue Zone Spa θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης από Ικαριώτες παρασκευαστές με ικαριώτικα συστατικά όπως βαλσαμόλαδα, κεραλοιφές, σαπούνια, scrub, αποσμητικά, removal, lip balm, κρέμες κ.α. Επίσηςμ φυσικά σφουγγάρια Καλύμνου και Λούφας Καβάλας

To Blue Zone Spa σάς περιμένει στον Αρμενιστή Ικαρίας από τις 10.00 το πρωί έως και αργά το βράδυ.

Facebook Page - τηλ. 22750-71445 κιν. 6976202444

Δείτε τη σελίδα του BLUE ZONE SPA στην ikariaki-agora.gr

ikariamag.gr

ikariastore banner