Ακυρώθηκε η προκήρυξη του δρόμου Κάλαμος–Νας για το ΕΣΠΑ – Οι ικαριακοί σύλλογοι αντιδρούν

Aθήνα, 20/11/2013
               
Προς
Περιφέρεια Β.Αιγαίου/Υπόψη κ.Γιακαλή
& Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ.Παπαθεοφάνους
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου/Υπόψη Γραμ.κας Καλογήρου
Τεχνικές Υπηρ.Σάμου/Υπόψη κ.Βασιλείου
Περιφερ.Σύμβ.Ικαρίας κ.Ν.Κουλουλία
Κοινοποίηση Δήμος Ικαρίας
Υπόψη Δημάρχου κ Χρ..Σταυρινάδη & Αντιδημάρχου Ραχών κ.Ν.Καλαμάρα

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά τον παραλιακό δρόμο ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ και την παραπομπή του στο μέλλον ή μάλλον στις καλένδες. Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, προβλήματα και παλινωδίες, ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι το  έργο θα εντασσόταν οριστικά  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2008-2013 και αναμέναμε την προκήρυξη του διαγωνισμού και την δημοπράτηση του έργου εντός του 2013. Αντ’ αυτού, μαθαίνουμε ότι ακυρώνεται εντελώς αναίτια η προκήρυξη  και ότι μετατίθεται για άγνωστη ημερομηνία. . Όμως, όπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς, οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και δεν υπάρχει χρόνος ως το τέλος του έτους να γίνει ο διαγωνισμός, η ανάθεση του έργου και η εγκατάσταση του εργολάβου, επομένως αυτή η μετάθεση σημαίνει στην ουσία ακύρωση του έργου.

Οι Σύλλογοι που προσυπογράφουμε αυτή την καταγγελία, εκπροσωπούμε τους κατοίκους της  Β.Δ.ΙΚΑΡΙΑΣ και δηλώνουμε την αγανάκτησή μας  για αυτή την εξέλιξη, την οποία θεωρούμε εμπαιγμό. Ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας και η κατασκευή του θα βοηθούσε στην ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής και της Ικαρίας γενικότερα.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης και την προκήρυξη του διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο άμεσα.

Περιμένουμε την απάντηση των αρμοδίων εμπράκτως και τάχιστα.-

Με εκτίμηση
Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων της Ικαρίας
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ,  Στέλιος Αφιανές
ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΝΩΣΗ,   Ειρήνη Γαγλία
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΒΡΑΚΑΔΩΝ,  Κώστας Κατίνος

ikariastore banner