Τη Δευτερα 16 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης Ικαριας συγκεντρωθήκαμε στον Εύδηλο Ικαριας με θεμα την ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ». Σκοπός του Σωματείου είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.

Παραδόθηκε χθες, Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, στο Kέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, η ποσότητα των κρουασάν (περίπου 2.300), που συλλέχθηκε από τους Ικαριακούς συλλόγους της παροικίας της Αθήνας. Τα κρουασάν παραδόθηκαν από εκπροσώπους των Ικαριακών συλλόγων σε μέλη-εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο. «Νόστος» και «Ίασις».

Οι κάτοικοι της περιοχής της Βορειοδυτικής Ικαρίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και αγανακτισμένοι, βλέποντας την έλλειψη προόδου στις εργασίες κατασκευής του παραλιακού δρόμου ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ και ζητούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά του εργολάβου, που έχει αναλάβει το έργο, να καθυστερεί τις εργασίες και να μη δημιουργεί ένα σωστό και ολοκληρωμένο εργοτάξιο, το οποίο θα μπορέσει να φέρει εις πέρας ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο έργο.

Οι Σύλλογοι της περιοχής Ραχών Ικαρίας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΕΝΩΣΗ΄΄(Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας - Νάνουρα) ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΙΟΥ εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών του παραλιακού δρόμου ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρουσιάζουν.

Στον πλήρη εξοπλισμό του Νηπιαγωγείου Καρκιναγρίου προχώρησε ο Σύλλογος Ικαρίας "Κάβο Πάπας". Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ανέλαβε την πρωτοβουλία, την αγορά και τη μεταφορά του εξοπλισμού τόσο της αίθουσας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς όσο και εποπτικών μέσων διδασκαλίας.

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Ικαρίας, με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ύστερα από συζητήσεις που είχαμε με τα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας, σας θέτουμε τον προβληματισμό μας για το σοβαρότατο πρόβλημα της ανοδικά αυξανόμενης ανεξέλεγκτης υπερβόσκησης που υφίσταται το Νησί μας, με αποτέλεσμα την πλήρη ερημοποίηση του.

Καλύτερη ατμόσφαιρα δεν μπορούσε να υπάρξει…Για μια ακόμα φορα Σαμιώτες και Ικαριώτες απέδειξαν πώς ξέρουν να γλεντούν και να διασκεδάζουν τιμώντας πάντα την ιστορία της πατρίδας τους αλλά και την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουν .Ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη η διοργάνωση της όμορφης βραδιάς στο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην περιοχή της Ιξιάς.

Είναι αλήθεια πως κάθε νησί του Αιγαίου έχει την δική του ιστορία, την δική του κουλτούρα και φυσικά την δική του πολιτιστική κληρονομιά. Αναμφίβολα Σάμος και Ικαρία, έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Κρίνοντας απαραίτητη τη συμμετοχή των Συλλόγων στο σχεδιασμό του Πλάνου για τον Πολιτισμό έτους 2015, καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ανοικτή συνδιάσκεψη:

Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί όλα τα μέλη του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη και υπόσχεται να εργαστεί δυναμικά και υπεύθυνα για την πρόοδο των χωριών μας. Εύχεται σε όλους και όλες Καλές Γιορτές και το 2014 να είναι μία καλύτερη χρονιά για το νησί μας και την χώρα μας!!!

Σελίδες

ikariastore banner