Ανάμεσα στα θέματα του τελευταίου δημοτικού συμβούλιο του ’17 ήρθε η εισήγηση για την αναπροσαρμογή της τιμολόγησης του νερού. καυτή πατάτα που κανένας δεν ήθελε να ακουμπήσει, όχι μόνο επειδή η χρέωση είχε μείνει στα επίπεδα του 2007-2008

Η Δημοτική Αρχή αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί επί χρόνια, σχεδόν όλο το νησί, (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης κατανάλωσης), γνωστοποιεί στους δημότες σχετικά με την κατάσταση στην Δημοτική Ενότητα Ραχών τα εξής:

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιήθηκαν δύο προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, για δράσεις εφαρμογής μέτρων στην κατεύθυνση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος νήσων Αιγαίου (ΣΔΛΑΠ).

Μηχανικοί της εταιρείας Jhostoblak Corporate που εδρεύει στο Μεξικό ανέπτυξαν μια τεχνολογία που επιτρέπει την ανάκτηση και τον καθαρισμό του θαλασσινού νερού ή των λυμάτων από νοικοκυριά, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλες εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέσα σε 2,5 μόλις λεπτά, ανεξάρτητα από το ύψος των συγκεντρώσεων ρυπαντών ή μικροοργανισμών.

Κατά την παρουσίαση της Α’ φάσης του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων του Αιγαίου στη Μυτιλήνη στις 13/10/2014 έγινε παρέμβαση από τον Μιχάλης Μπάκα, εκπροσωπώντας τον Οικολογικό άνεμο στο βόρειο Αιγαίο.

Το θέμα της διαχείρισης υδάτων, που με οδηγία της η Ε.Ε προς τα κράτη μέλη, όρισε να εναρμονήσουν την εθνική τους νομοθεσία έχει αργή εξέλιξη.

Αγαπητοί συμπολίτες, μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό μας προκαλεί η ανακοίνωση, μέσω του Δήμου Ικαρίας, της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, για τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας.

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου μας ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 145026/2014 (σύσταση Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας ΦΕΚ 31/Β/14-1-2014) οι ιδιοκτήτες ή και χρήστες υφιστάμενων σημείων υδροληψίας, που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν πάρει άδεια χρήσης νερού ή υποβάλλει αίτηση χορήγησής της υποχρεούνται μέχρι την 15η Μαΐου 2014 να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο μας για την εγγραφή των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ.

Στην αρχή πίστεψα ότι πρόκειται για ένα ακόμη «τρολάρισμα», άλλη μια από τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, διαβάζοντας ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ορίστηκε από την τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Στ. Σταυρίδης, ιδιοκτήτης της εταιρίας “Ιdeal piscines”, της γνωστότερης εταιρίας κατασκευής πισίνων στην Ελλάδα.

Προς δημοσίευση η ΚΥΑ για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.

Σελίδες

ikariastore banner