Προς δημοσίευση η απόφαση για τα δικαιώματα χρήσης νερού

Προς δημοσίευση η ΚΥΑ για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια   

Εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ.οικ.150559/10-6-2011 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».

Η τροποποίηση προήλθε μετά από σχετική Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιάννη Δριβελέγκα, την οποία συνυπέγραψαν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος.

Με την τροποποίηση αυτή  παρατείνεται έως και 16 Ιουνίου 2012 (από 16 Δεκεμβρίου 2011) η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, προχωρά ήδη στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και την ελάφρυνσή τους από αδικαιολόγητα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες.

Μέχρι νεωτέρας ισχύει ότι ίσχυε μέχρι τώρα.

ikariastore banner