Το έκτακτο συμβούλιο του δήμου Ικαρίας με θέμα το ακτοπλοϊκό

Τι συζητήθηκε, τι αποφασίστηκε. Ρεπορτάζ από το ikariamag

Εχτές (7/12) στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε με μοναδικό θέμα το ακτοπλοϊκό.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την μέχρι τώρα δράση της δημοτικής αρχής, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να υποθηκεύεται το μέλλον του νησιού μας, οι θαλάσσιοι οδοί πρέπει να «συντηρούνται» όπως οι εθνικοί οδοί στην στεριά, πρέπει δηλαδή να υπάρχουν πλοία που θα εξυπηρετούν όλο τον χρόνο τους νησιώτες με ασφάλεια, ταχύτητα,  οικονομικά και τέλος κάλεσε όλους τους Ικαριώτες στις 2μ.μ. (σήμερα) 8/12 στα γραφεία του υπουργείου Ναυτιλίας όπου ο ίδιος μαζί με τους δημάρχους Σάμου κ. Θάνο, Φούρνων κ. Γ. Μαρούση, τον βουλευτή κ. Π. Βαρδίκο, τον αρχιεπίσκοπο Ευσέβιο, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Παπαθεοφάνους, θα έχουν συνάντηση ,με τον υφυπουργό κ. Α. Γεωργιάδη.

Στην συνεδρίαση διαβάστηκαν τα ψηφίσματα και από τους 3 συνδυασμούς (Παν.Αλλαγή, Λα.Σ.Ι., Α.Σ.Π.Ι., μπήκαν σε ψηφοφορία όπου με τις ψήφους (9 υπέρ 5 κατά) της πλειοψηφίας πέρασε το ψήφισμα του δημάρχου.

Με τις ίδιες ψήφους συν την 1 ψήφο της ΑΣΠΙ πέρασε και η δημιουργία επιτροπής ακτοπλοϊκών θεμάτων (η οποία θα προετοιμάζει και θα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο επεξεργασμένες προτάσεις).

Την επιτροπή απαρτίζουν οι σύμβουλοι Α. Καρίμαλης (αντιδήμαρχος Ραχών), Μ. Μπινίκου, Ν. Καλαμάρας, Ηλ. Γαγλίας και ένας εκπρόσωπος πρακτορείων.

ikariamag

ikariastore banner