Ε/Γ-Δ/Ρ Παναγιά Θεοτόκος

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος προς τον Υπουργό θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη σχετικά με το Ε/Γ-Δ/Ρ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ που έχει αναλάβει την άγονη γραμμή που συνδέει τους Φούρνους με τον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας και το Καρλόβασι της Σάμου.

Ο Βουλευτής ενημερώνει τον Υπουργό ότι μολονότι οι εργασίες μετασκευής του πλοίου ολοκληρώθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα, το πλοίο παραμένει εκτός γραμμής καθώς υπάρχει υπηρεσιακό πρόβλημα. Οι πλοιοκτήτες, τα δοκιμαστικά που έγιναν, ακόμη και ο Νορβηγικός Νηογνώμονας, αναφέρουν πως η μηχανή του σκάφους έχει μέγιστη συνεχή ισχύ 441 KW στις 21000 στροφές ανά λεπτό. Διαφορετική άποψη έχει ο Διευθυντής Μελετών Κατασκευών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο Βουλευτής: «Θα με άφηναν αδιάφορο, εάν όλα αυτά τα «θαυμάσια πράγματα» δεν είχαν επιπτώσεις στη ζωή των Φουρνιωτών, οι οποίοι από τη γραμμή αυτή εξαρτούν κυριολεκτικά τη ζωή τους. Το κράτος πληρώνει για να απαλύνει τη σκληρή ζωή απομονωμένων ακριτών και πλοιοκτήτες, ανταγωνιστές, υπηρεσιακοί και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι για άλλα φροντίζουν ή φαίνονται να φροντίζουν. Δεν θα συζητούσα, αλίμονο, αν το θέμα αφορούσε την αξιοπλοΐα του σκάφους με το οποίο και εγώ, επανειλημμένως, έχω ταξιδέψει. Σε μια τέτοια περίπτωση δέστε το αμέσως και επαναπροκηρύξτε τη γραμμή. Αν όμως το θέμα αφορά νομικές ή νομικίστικες διαφορές ανταγωνισμού οικονομικών συμφερόντων και εμπλοκή υπηρεσιακών, δώστε άμεσα λύση. Δεν μπορεί όλα αυτά να γίνονται σε βάρος των Φουρνιωτών».

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, διαβάστε τη σχετική επιστολή:

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner