Κάλεσμα συμπεράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές, εργαζόμενους & αιρετούς για το Γηροκομείο Ικαρίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ                             

ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

Στις 23 Νοέμβρη δικάζονται οι εφτά πρώην εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, γιατί τόλμησαν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους ηλικιωμένους του ιδρύματος. Εδώ και τέσσερα χρόνια  απολύθηκαν αλλά δεν εγκατέλειψαν τους γέροντες και τις γερόντισσες, που αφέθηκαν απροστάτευτοι στα κρεβάτια τους. Συνέχισαν, με την στήριξη όλων μας, να τους φροντίζουν και να καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Για αυτή τους την πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης, καλούνται τώρα να απολογηθούν.

Στη δίκη αυτή δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος Χ. Σταυρινάδης.

Ζητάμε την ημέρα της δίκης να συμπαρασταθείτε με κάθε τρόπο στους υπόδικους, πρώτα και κύρια με την παρουσία σας στο δικαστήριο στον Άγιο Κήρυκο, από τις 8.30 το πρωί.

Για την επιτροπή:
Πετράκη Κατερίνα
Μπινίκου Μαρία
Πάστη Μαίρη

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ & ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται.
Στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη σέρνονται σε δίκη 17 άτομα: συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και εργαζόμενοι, που μπήκαν στην πρώτη γραμμή πάλης, ως όφειλαν να κάνουν, για να υπερασπιστούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Δικάζονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.

Οι 17 που δικάζονται στον Άγιο Κήρυκο είναι:
• 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Kατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.
• 6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
• 2 συνάδελφοι (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), που με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Ικαρίας και νυν Αντιδήμαρχο Σάμου, Τάσο Καλατζή, κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.
• 2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θέλει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι’ αυτό χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα ώστε να φοβίσει και τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί.

Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.

Η σημαία της ταξικής πάλης ότι και να κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλεί! Να είναι σίγουροι γι αυτό! Ο λαός και το ταξικό κίνημα των νησιών μας δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να λυγίσει. Είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλο το λαό, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται.  

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην  4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08.00΄-12.00΄ και σε μαζική συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ έξω από το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ από τις 8:30΄ το πρωί
 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Όπως όλοι ξέρουμε την επόμενη Δευτέρα 23/11/15 στον Άγιο Κήρυκο διεξάγονται μια σειρά δίκες. Όλες τους σχετίζονται με συλλογικές δράσεις και κινητοποιήσεις (πρώην εργαζομένοι - εθελοντές και ο πρώην Δήμαρχος Ικαρίας για την υπεράσπιση της λειτουργίας του Γηροκομείου, συνδικαλιστές της ΔΕΗ για την κατάληψη στην Εφορία, αιρετοί και κάτοικοι για την κινητοποίηση για τα βαπόρια) που σκοπό είχαν την υπεράσπιση πολύ σημαντικών δικαιωμάτων και υπηρεσιών στην περιοχή μας που, όπως και σε όλη την χώρα, βρέθηκαν μπροστά στον «οδοστρωτήρα» των μνημονιακών πολιτικών. Είναι η τοπική «συμβολή» στην βιομηχανία παραπομπών και καταδικαστικών αποφάσεων που τελευταία έχει στηθεί σ’ όλη τη χώρα, στη γειτονική Σάμο (καταδίκη ΕΛΜΕ, δίκη υγειονομικών κλπ), τώρα κι εδώ.

Οι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες που σέρνονται στο εδώλιο καλούνται να πληρώσουν για λογαριασμό όλων μας. Στην πραγματικότητα στο πρόσωπο των διωκόμενων δικαζόμαστε όλοι οι κάτοικοι και το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή επίθεση που στοχεύει τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Είναι η προσωποποίηση της συλλογικής ευθύνης. Είναι η απαραίτητη «ράβδος» που πίπτει για να μπορούν να εφαρμόζονται τα παλιά και τα νέα (δήθεν αριστερά) μνημόνια. Η πολιτική ευθύνη και των προηγούμενων και της τωρινής συγκυβέρνησης είναι ακέραια.

Αφού λοιπόν, ουσιαστικά, δικαζόμαστε όλοι μας, μαζί και το δικαίωμά μας να διεκδικούμε να ζούμε ανθρώπινα σ’ αυτήν την απομονωμένη άκρη του πελάγου, πρέπει όλοι μας να δηλώσουμε «παρών» έξω απ’ τα δικαστήρια. Εκείνη την μέρα πρέπει να ακουστεί ενωμένη η φωνή μας, πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και για αυτή την στιγμή και για το μέλλον. Για να γίνει αυτό, για να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζική η παρουσία μας έξω απ’ τα δικαστήρια, με βάση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας για κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, καλούμε:
• τα υπόλοιπα εργασιακά σωματεία, Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να προκηρύξουν κι αυτά απεργιακή κινητοποίηση, προωθώντας ανάλογο αίτημα προς τις δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπου χρειάζεται, αλλά και για συμπαράσταση  
• τον Δήμο Ικαρίας, τον Δήμο Φούρνων και το Επαρχείο να κλείσουν εκείνη την μέρα τις υπηρεσίες τους για να διευκολύνουν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους να παραβρεθούν στις δίκες
• τους τοπικούς, πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους και τους μαζικούς φορείς να συμβάλλουν στην ενημέρωση των κατοίκων και να στηρίξουν την κινητοποίηση έξω απ’ τα δικαστήρια
• τον Εμπορικό Σύλλογο να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση

Για να αποδείξουμε ότι η παράδοση συλλογικής αντίληψης και συνευθύνης του τόπου δεν είναι μια θεωρητική συζήτηση για να περηφανευόμαστε στις γιορτές και τις συζητήσεις αλλά είναι μια ζωντανή πραγματικότητα. Για να αποδείξουμε στην πράξη ότι κρατάμε ζωντανό το

«Ούλοι εμείς εφέντη»!             
 

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στο δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, δικάζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί που έδρασαν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων του λαού. Για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.
Συγκεκριμένα:
➢ 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
➢ 2 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου) γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας.
➢ 6 συναγωνιστές (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ), για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
➢ 2 συνάδελφοι, μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο

Η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης-μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. 

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΡΑ!

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00 το πρωί

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ
Δ.Σ.  Δ.Ο.Ε.,  Μ.Μ.Ε.
ΚΟΙΝ: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο σύλλογός μας συμπαραστέκεται σε όσους δικάζονται για τη συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση  τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στον  Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.  

Συγκεκριμένα:
➢ 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
➢ 2 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου) γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας.
➢ 6 αιρετοί και συνδικαλιστές (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ), για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
➢ 2 μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο.

Η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης-μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο.

Στο πρόσωπο των διωκόμενων δικαζόμαστε όλοι οι κάτοικοι και το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που στοχεύουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές και τους αιρετούς που έδρασαν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων του λαού. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ύστερα από πρόταση του Ν.Τ. Σάμου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23/11/2015 και ώρα 9:00 έξω από τα δικαστήρια  στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας, με πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr