Η αναπηρία δεν είναι «εμπόδιο» για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας … Α.με.Α έχουν πρόσβαση στο Μ.Λ.Π.Δ.Α. Την 16η Αυγούστου 2014 στην ορεινή Αρκαδία, εγκαινιάστηκε το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας με προϋποθέσεις και αρχές που επιτρέπουν στους επισκέπτες να λάβουν μία άνετη και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ με τον τρόπο που φέρεται στους πιο αδύναμους, λέμε. Το λέμε, αλλά εν τω μεταξύ οι αδύναμοι πολλαπλασιάζονται και όλα συνεχίζουν να εξελίσσονται «εκτός των δυνατοτήτων μας», «ερήμην μας», χωρίς την παρουσία μας -γενικά δεν πέφτει κιχ.

Σας γνωρίζαμε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν στα ακριτικά νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας-Φούρνοι –Θύμαινα, υποβάλλονται κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο να εξετασθούν και να πιστοποιηθεί ο βαθμός τις πάθησης τους, από τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας Κ.Ε.Π.Α σε δυσβάστακτη ταλαιπωρία.

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Άτομα με Αναπηρία, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους έρχεται να κάνει ακόμη δυσκολότερη η απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση και ζητούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για την προμήθειά τους,

Μετά την απάντηση του υπουργoύ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη στην από 11-10-2011, ερώτηση του βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Εργασίας θα δημιουργήσει το αμέσως προσεχές διάστημα νέα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας σε όλη την Ελλάδα, ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει στο νησί της Σάμου

Ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους κατά των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και των εντολών της τρόικας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε νέα απόφαση, σύμφωνα με την οποία πιστώνονται οι Δήμοι και με τα υπόλοιπα χρήματα (το 60%) που απαιτούνται.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου πληροφορεί τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, στα πλαίσια της υποχρέωσής της για ενημέρωση, που πολλές φορές είναι δυσάρεστη, ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2011 θα αποδοθεί στους δικαιούχους μειωμένο κατά 60%!!!

Σε κινητοποιήσεις για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία στις μετακινήσεις τους από τη Λήμνο, τον Αγιο Ευστράτιο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη για την έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας, προχωρεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Βόρειο Αιγαίο.

«Σκοπός των Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» είναι η συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, η προ-επαγγελματική και η επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση κ.λπ., εάν αυτά όλα καλύπτουν τα σημερινά παρεχόμενα στα ΑΜΕΑ από τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Δεν είναι δυνατόν το βόρειο Αιγαίο, το ίδιο ισχύει και για το Νότιο Αιγαίο, να καλυφθεί με ένα Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, στη Μυτιλήνη. Για αυτό το νομό υπάρχει η Λήμνος και ο Αϊ-Στράτης, για τη Χίο υπάρχουν τα Ψαρά και οι Οινούσσες και για το δικό μου το νομό υπάρχει η Ικαρία και οι Φούρνοι. Δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα οι άνθρωποι εκεί.

Σελίδες

ikariastore banner