Ο μόνος τίμιος ορίζοντας

Καθημερινά άνθρωποι σπάνε σε κομμάτια, μόνο και μόνο επειδή σκόνταψαν κι εμείς κάνουμε ότι δεν είμαστε εδώ

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ με τον τρόπο που φέρεται στους πιο αδύναμους, λέμε. Το λέμε, αλλά εν τω μεταξύ οι αδύναμοι πολλαπλασιάζονται και όλα συνεχίζουν να εξελίσσονται «εκτός των δυνατοτήτων μας», «ερήμην μας», χωρίς την παρουσία μας -γενικά δεν πέφτει κιχ.

ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ «ΠΑΝ-ΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ» και μου την έδωσε, μόνο και μόνο στην εικόνα των εκατό ατόμων με καροτσάκια και άρρωστα παιδιά, να παλεύουν μόνοι και έρημοι έξω από ένα υπουργείο, παραγεμισμένο με αρωματισμένους τεχνοκράτες που εργάζονται πίνοντας καπουτσίνο.

ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Αυτό δεν είναι ένα «δικό τους» ραντεβού. Είναι μια ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούμε όλοι, όχι για τα δικά μας, αλλά για τα δικά «μας»: για τη βία που υφίστανται οι φτωχότεροι των φτωχών και οι άστεγοι, για τη δυστυχία που περνούν οι βαριά άρρωστοι επειδή δεν έχουν τα νοσήλια, για την οδύσσεια των χαμηλοσυνταξιούχων, για τα παιδιά των άνεργων συνταξιούχων που φοβούνται ότι όταν πεθάνουν οι γονείς τους θα βρεθούν στο δρόμο, για τις μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες κατά πλειοψηφία πεινάνε…

Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ -με χίλιους χαζούς ή δημιουργικούς τρόπους- προκειμένου να ημερώσουμε τον εσωτερικό μας φόβο και τον πόνο που μας περιβάλλει, τίποτα δε σβήνεται, τίποτα δεν παραγράφεται, τίποτα δεν κουρεύεται.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΠΑΝΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, μόνο και μόνο επειδή σκόνταψαν. Κι εμείς δεν είμαστε απόντες, είμαστε μάρτυρες, αναπνέουμε δίπλα-δίπλα.

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ και κανένα κούρεμα. Ο πόλεμος για την εν-συναίσθηση είναι ο μόνος τίμιος ορίζοντας που διακρίνεται εκεί, στο βάθος-βάθος.

Ιδού και οι πληροφορίες: Πέμπτη 31.10, από τις 11:00 στο Υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Διοργάνωση από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με στόχο να αναδειχθεί η δεινή θέση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. «Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί μεταξύ άλλων να μην υπάρξουν περικοπές σε προνοιακά/αναπηρικά επιδόματα, συντάξεις και ΕΚΑΣ, την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και την ασφαλιστική προστασία των ατόμων με αναπηρία, των γονέων που έχουν ανήλικο παιδί ή που προστατεύουν άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, ώστε κανείς να μη μένει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…».

ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
doctv.gr

ikariastore banner