Πίστωση Δήμων για τα προνοιακά επιδόματα στους ΑμεΑ

Ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους κατά των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και των εντολών της τρόικας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε νέα απόφαση, σύμφωνα με την οποία πιστώνονται οι Δήμοι και με τα υπόλοιπα χρήματα (το 60%) που απαιτούνται, για να δώσουν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους και αφορούν το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2011.

Τα Άτομα με Αναπηρία και οικογένειές τους πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφαση, αλλά και ικανοποιημένοι, γιατί ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος.

Το αναπηρικό κίνημα στηρίζεται πρώτα και κύρια στα μέλη του και στους φορείς που το απαρτίζουν, και η συμμετοχή τους είναι εκείνη που προωθεί και επιλύει τα προβλήματα.

Η επίσημη πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να δοκιμάζει και να ταλαιπωρεί με οποιονδήποτε τρόπο τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, ούτε να τους αντιμετωπίζει με την απαράδεκτη σκληρότητα που το τελευταίο διάστημα έχει επιδείξει, οφείλει να παίρνει μέτρα προστασίας για τις πιο ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού πάντα, ιδιαίτερα δε σε καιρούς κρίσης, όπως αυτοί που διανύουμε.

Οι Δήμοι τώρα οφείλουν με γρήγορες διαδικασίες να κάνουν όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να αποδοθούν τα  χρήματα στους δικαιούχους, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει περάσει ήδη το πρώτο 15/νθήμερο του μήνα και το προνοιακό επίδομα για πολλούς ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους αποτελεί το μόνο έσοδο!!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΜΕΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ