ΑΜΕΑ Β.Αιγαίου: Μη διακόπτετε τη φαρμακευτική αγωγή στα Άτομα με Αναπηρία & τους χρονίως πάσχοντες

«Αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ για χορήγηση δωρεάν φαρμάκων στα Άτομα με Αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες»

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Άτομα με Αναπηρία, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους έρχεται να κάνει ακόμη δυσκολότερη η απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση και ζητούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για την προμήθειά τους, πράγμα αδύνατον, αφού οι παθήσεις τους είναι χρόνιες και τα φάρμακα για τη θεραπεία τους πολύ ακριβά.

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Άτομα με Αναπηρία και οικογένειές τους με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα (περικοπές αναπηρικών συντάξεων, επιδομάτων, ανεργία) τα οποία συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, αλλά και οι δυσκολίες που η ίδια η πάθησή τους δημιουργεί, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή!!!

Τον κίνδυνο επισημαίνει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με έγγραφό της προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ζητάμε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να δώσει εντολή στα φαρμακεία του Οργανισμού, ώστε να χορηγούν δωρεάν φάρμακα στα Άτομα με Αναπηρία και τους χρονίως πάσχοντες, προκειμένου να μην διακόψουν τη φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή τους και θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο!!!

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους  και να δώσουν άμεση λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, προτού θρηνήσουμε θύματα, αφού η ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνια πασχόντων εξαρτάται από τη λήψη της φαρμακευτικής και θεραπευτικής τους αγωγής.

ikariastore banner