Μειώνουν κατά 60% τα επιδόματα για τους ΑΜΕΑ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου πληροφορεί τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, στα πλαίσια της υποχρέωσής της για ενημέρωση, που πολλές φορές είναι δυσάρεστη, ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2011 θα αποδοθεί  στους δικαιούχους μειωμένο κατά 60%!!!, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 46163/3.11.2011 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η απόφαση αυτή, αν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει την χαριστική βολή για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, γιατί τους καταδικάζει στην απόλυτη φτώχεια, στην ΠΕΙΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!! Οι ευθύνες είναι βαρύτατες πρώτα και κύρια για την κυβέρνηση, αλλά και για όλο τον πολιτικό κόσμο, αφού από την αρχή αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού.

Η απόφαση αναφέρει ακόμα ότι το «υπόλοιπο 60% θα διατεθεί στους δικαιούχους με νεότερη απόφασή μας, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο λογαριασμός του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων».

Με αυτό το απαράδεκτο και πενιχρό ποσόν που θα εισπράξουν, όταν το εισπράξουν, θα αντιμετωπίσουν τα προς το ζην, τις επιπλέον ανάγκες της αναπηρίας, τα χαράτσια, τους φόρους και ό,τι άλλο απάνθρωπο μέτρο έχει επιβάλει την τελευταία διετία η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

Ύστερα από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό σ’ όλους ότι στόχος του πολιτικού συστήματος τελικά είναι Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου καλεί τους φορείς - μέλη της στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο να προβούν με κάθε τρόπο σε διαμαρτυρία κατά της απόφασης, προκειμένου τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους να μην περάσουν μέρες κατοχής και πείνας, μέρες παντελούς ανέχειας, χωρίς χρονικό ορίζοντα βελτίωσης και αποκατάστασης των πραγμάτων!!!
 

ikariastore banner