Επιτακτική ανάγκη λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Ικαρία

ΠΡΟΣ:  Κ.  ΔΙΟΙΚΗΤΗ   ΙΚΑ
ΚΟΙΝ.  Π.Β.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦ. Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Α.Μ.Ε.Α. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ

Σας γνωρίζαμε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν στα ακριτικά νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας-Φούρνοι –Θύμαινα, υποβάλλονται κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο να εξετασθούν και να πιστοποιηθεί ο βαθμός τις πάθησης τους, από τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας Κ.Ε.Π.Α σε δυσβάστακτη ταλαιπωρία. Αιτίες τις πρωτοφανούς ταλαιπωρίας που υποβάλλονται οι συντοπίτες μας με ειδικές ανάγκες για να μεταβούν στη Σάμο και να εξετασθούν είναι οι προβληματικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, που διακόπτονται επί μέρες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η άλλων αιτίων, οι σπατάλη του πενιχρού τους εισοδήματος για χώρους στέγασης και σίτισης και άλλα δεινά.

Για να επιλυθεί το απαράδεκτο πρόβλημα που προσβάλει τον πολιτισμό μας και ισοπεδώνει  τις ανθρώπινες αξίες, και ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των Α.Μ.Ε.Α. Β. Αιγαίου και με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου σας προτείνουμε να εγκρίνεται την λειτουργία Κ.Ε.Π.Α. στον Άγιο Κήρυκο για να εξετάζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Ικαρίας των Φούρνων και της Θύμαινας.

Η προτεινόμενη λειτουργία του Κ.Ε.Π.Α. στην Ικαρία θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος αφού θα διατεθεί σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή  χώρος στέγασης της επιτροπής και των εξεταζομένων χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση και παράλληλα θα αναβαθμίσει της υπηρεσίες του ΙΚΑ στα ακριτικά μας νησιά.

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ της Ικαρίας, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Μείωση εσόδων, ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ταλαιπωρία και αγανάκτηση των πολιτών, Δημοσιονομική σπατάλη αφού για να λειτουργήσει το μητρώο, οι παροχές συνταξιοδότησης και να ελεχθούν οι τέσσερεις χιλιάδες περίπου τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα απαιτείτε η μετάβαση υπαλλήλων από την Σάμο με πολλαπλό οικονομικό κόστος από εκείνο που χρειάζεται τώρα για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Πιστεύουμε στην δίκαιη κρίση σας.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας & Φούρνων Κορσεών
Με εκτίμηση
Νίκος Κουλουλίας
Περιφερειακός Σύμβουλος