Τοποθετήθηκε ειδική σχάρα αντί για βαρελόσκυλα στην Ικαρία

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΣΧΑΡΑ!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Στο Πέζι, στη διασταύρωση με τον Άγιο Ισίδωρο. Τα σήματα που έχουν τοποθετηθεί εκεί θα σας προειδοποιήσουν εγκαίρως: μειώστε ταχύτητα και περάστε τη σχάρα οδηγώντας με προσοχή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Ένα τεχνητό μέσο που εμποδίζει τη διέλευση ζώων. Η μεταλλική κατασκευή που τοποθετείται πάνω στο οδόστρωμα, επιτρέπει την ασφαλή διέλευση τροχοφόρων και πεζών, ενώ αποτρέπει το πέρασμα των κατσικιών. Χρησιμοποιείται σε Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;
Για να εμποδίζει τα κατσίκια να εισβάλλουν σε χωριά και καλλιέργειες. Η μέχρι σήμερα πρακτική διατήρησης μόνιμα δεμένων σκύλων στο πλάι του δρόμου για να εμποδίζουν τη διέλευση των κατσικιών, απαγορεύεται δια νόμου και προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ;
Ο Δήμος Ικαρίας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Έργο χρηματοδοτεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο).

Σχάρες θα τοποθετηθούν σύντομα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Ικαρίας, αντικαθιστώντας έτσι τα δεμένα σκυλιά – σκιάχτρα που αποτελούν αιτία δυσφήμισης του Νησιού. Με την ολοκλήρωση του Έργου καταργείται ουσιαστκά μια βάναυση όσο και παράνομη πρακτική και προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον της Ικαρίας.