Το θέμα των αδέσποτων και των δεμένων σκυλιών δίνει άλλη μια πρωτιά στη χώρα μας, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου.

Τον Νοέμβριο του 2014, στη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Δημοτική Αρχή της Ικαρίας κλήθηκε να ορίσει θαλάσσιες περιοχές (παραλίες) για το λούσιμο ζώων συντροφιάς.

Μία σύντομη περιήγηση στους περιφεριακούς, ακριτικούς δρόμους του νησιού μας αφήνει μονάχα πικρία και απογοήτευση. Στην Ικαρία του 2015 και μετά από αρκετές μηνύσεις με μια αθωωτική και μία καταδικαστική με αναστολή πάντα απόφαση (6 μηνών) αλλά και διάφορες εκστρατείες ενημέρωσης, βλέπουμε δεκάδες τετράποδα αλυσοδεμένα μοναχά τους μερόνυχτα στο κρύο και τις βροχές να υπομένουν καρτερικά τον θάνατό τους.

Θυμάστε την ειδική σχάρα που τοποθετήθηκε στο Πέζι αντί για βαρελόσκυλα, με χρηματοδότηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας; Θυμάστε τα εγκαίνια και τις επισημότητες από την δημοτική αρχή; Θυμάστε τα άρθρα από πανελλήνια μέσα για τις σχάρες προστασίας για τις καλλιέργειες στην Ικαρία;

Μια νέα για την Ελλάδα μέθοδος εφαρμόζεται στην Ικαρία που αποτρέπει τις αγέλες αιγοπροβάτων να εισβάλουν στις καλλιέργειες και να τις καταστρέφουν.

Σχάρες θα τοποθετηθούν σύντομα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Ικαρίας, αντικαθιστώντας έτσι τα δεμένα σκυλιά – σκιάχτρα που αποτελούν αιτία δυσφήμισης του Νησιού. Με την ολοκλήρωση του Έργου καταργείται ουσιαστκά μια βάναυση όσο και παράνομη πρακτική και προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον της Ικαρίας.

Τον Μάιο του 2011, μέλη φιλοζωικού σωματείου που κλήθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση ενός σκύλου, ανακάλυψαν σοκαρισμένοι ένα μικρού μεγέθους μαύρο θηλυκό σκυλάκι, ηλικίας περίπου 7 ετών, να κείτεται σε ένα μονοπάτι, ανίκανο να σταθεί στα πίσω πόδια του, όλο του το σώμα σκεπασμένο με τσιμπούρια,

Ήταν ένας πολυάσχολος μήνας για την ομάδα. Έχουμε πλέον καταστατικό και είμαστε στην τελευταία φάση της επισημοποίησης της ομάδας ως αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Τα σκυλιά, που εντοπίζονται αλυσοδεμένα να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην Ικαρία, καταγράφονται σε τακτική βάση από το Νοέμβριο του 2009 από εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι δεν αντέχουν, να μένουν αδιάφοροι στο δράμα των ζώων. Το φωτογραφικό υλικό είναι οι αποδείξεις, που έχουν συστηματικά συγκεντρωθεί, και αποδεικνύουν, ότι οι ντόπιοι συμπεριφέρονται στα σκυλιά τους με συγκλονιστικά φριχτό τρόπο.

Τα "βαρελόσκυλα" ή "σκυλιά των βαρελιών», είναι σκυλιά που ζουν δεμένα σε σκουριασμένα βαρέλια ( τα οποία λειτουργούν ως τα "σπίτια" τους), εγκαταλελειμμένα σε μέρη όπου υποτίθεται ότι διέρχονται κοπάδια αιγοπροβάτων προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευσή τους. Η χρήση αυτή των σκυλιών συνιστά μια απάνθρωπη μεταχείριση.

Σελίδες

ikariastore banner