Τι ζητά για το δρόμο Κάλαμος – Πέζι ο δήμος Ικαρίας από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Φωτορεπορτάζ

Άγιος Κήρυκος:  23/9/2012
ΠΡΟΣ: ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ: Διάνοιξη του δρόμου Κάλαμος - Πέζι

Κύριοι,
Στα πλαίσια  της διάνοιξης του δρόμου Κάλαμος – Πέζι από την εταιρεία σας, για να διέλθουν τα φορτηγά μεταφοράς των ανεμογεννητριών του υβριδικού έργου της Ικαρίας και προκειμένου να διασφαλιστεί  η διατήρησή του σε καλή κατάσταση προς όφελος των πολιτών, το Δημοτικό μας συμβούλιο με την 176/2013 ομόφωνη απόφασή του, ζητάει την έγγραφη δέσμευσή σας στα εξής:

- να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων, μέσω της αποκατάστασης των υπαρχόντων υδραυλικών έργων και της κατασκευής νέων, όπου χρειάζεται,

- να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου στο Σελάδι με ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση,

- να αποκαθίστανται από την εταιρεία σας οι τυχόν βλάβες, που θα προέλθουν από τις παρεμβάσεις που θα κάνετε,

Θα θέλαμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τις παραπάνω επισημάνσεις, διότι τις θεωρούμε πολύ σημαντικές, για να παραμείνει ο δρόμος σε καλή κατάσταση και να εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση, σε όλες τις καιρικές συνθήκες με δεδομένες τις σοβαρές καταστροφές, που υπέστη το οδικό δίκτυο του νησιού μας τον Οκτώβριο του 2010 από μεγάλη βροχόπτωση.

Στηριζόμενοι στην καλή μας συνεργασία, αναμένουμε τη θετική σας απάντηση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Μετά την μεταφορά τον ανεμογεννητριών από τον Αγίο (διαβάστε: Στην Ικαρία οι ανεμογεννήτριες του υβριδικού Προεσπέρας ) στο Καρκινάγρι και από εκεί στην Προεσπέρα, πραγματοποιήσαμε μια διέλευση από τη Λαγκάδα μέχρι το Πέζι (βλ. φωτογραφίες).

Το χαντάκι που υπήρχε στην εσωτερική πλευρά του δρόμου είναι μπαζωμένο, στα σημεία μόνο που έγινε η διάνοιξη, από τον Αϊ-Ισίδωρο μέχρι τη διασταύρωση της Λαγκάδας. (Νεότερη ενημέρωση 26/9, το χαντάκι καθαρίζεται). Μπάζα στις άσπες, κάτω από το δρόμο, δεν υπάρχουν πουθενά και ο δρόμος φάρδυνε κυρίως στις στροφές για να χωράνε οι νταλίκες.

ikariamag

ikariastore banner