Τι αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας (25/03/13)

Έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 25/ 2 το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας με τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Ορισμός δημοτικών συμβούλων στις Επιτροπές του Δήμου για το έτος 2013. Έγινε με κλήρωση όπου νωρίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λα.Σ ζήτησαν να εξαιρεθούν κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

2. Εγκρίθηκε η διενέργεια προμήθειας καυσίμων – λιπαντικών έτους 2013.

3. Εγκρίθηκε η διενέργεια προμήθειας τροφίμων για τον Παιδικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου και το  Οικοτροφείο Ευδήλου.

4. Το σχέδιο επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Ικαρίας αναβλήθηκε (μάλλον θα συζητηθεί μαζί με τον προϋπολογισμό).

5. Η εισήγηση για την ίδρυση καταφυγίου άγριας ζωής στο δάσος του Ράντη ψηφίστηκε με πλειοψηφία 14 υπέρ, 5 παρών (οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης).

6. Η εισήγηση για τη συμμετοχή του Δήμου Ικαρίας στο πρόγραμμα Οικολογικές πόλεις της Μεσογείου (Ecological Towns on the Mediterranean Sea) ψηφίστηκε θετικά από 14 συμβούλους (οι δ.σ. της δημοτικής αρχής και ο δ.σ. της ΑΣΠΙ)και 5 κατά (δ.σ. της Λα.Σ).

7. Για την Δ.Ο.Υ. Ικαρίας έγινε ενημέρωση για το πού βρίσκεται η κατάσταση σήμερα και αποφασιστήκε ομόφωνα να ξεκινήσουν πέρα από τις επιστολές προς τους αρμόδιους, κινητοποιήσεις με κορωνίδα την 11η Μαρτίου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και συνάντηση των μελών της επιτροπής για το θέμα της εφορίας για συντονισμό-οργάνωση των κινητοποιήσεων.

8. Για το Τελωνείο Αγ. Κηρύκου, οι ενέργειες που αποφασίστηκαν εν’ όψει της σχεδιαζόμενης  υποβάθμισής του είναι: διαβήματα, υπομνήματα, επισκέψεις σε αρμόδιους για την αναβάθμιση του και όχι την υποβάθμιση του (Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι οι Ικαριώτες για την δημιουργία «πύλης εισόδου» χρειάζονται αναβαθμισμένες τελωνιακές υπηρεσίες.

9. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης με επίσπευση των εργασιών για το έργο «Κατασκευή Μικρού Υδροταμιευτήρα» στον Δήμο Ικαρίας (θέση Κουνιάδοι) μέχρι τις 31/10/2013. Το έργο ξεκίνησε το 2008 και είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Τέσσερα ερωτήματα εκτός ημερήσιας διάταξης έβαλε η ΑΣΠΙ: α) τι εξελίξεις έχουμε με τον Γηροκομείο; Απάντηση: Τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σάμου και ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις για το έργο. β) Τι γίνεται με το ΣΧΟΟΑΠ; Απάντηση: Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. γ) Τι γίνεται με το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που εκπονήθηκε από δήμο Ικαρίας και Περιφέρεια Β. Αιγαίου; Απάντηση: Νεότερα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. δ) Τι γίνεται με το πρόγραμμα εγκατάστασης φυτείας αρωματικών φυτών στην περιοχή της Αρέθουσας (είχε ξεκινήσει το 2008 και είχε διάρκεια 2 έτων). Απάντηση; Τις προηγούμενες ημέρες έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Βοτανόκηπο» και αναμένονται οι προτάσεις.

«Φωτογραφίζοντας» τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ικαρίας, παρατηρούμε την απουσία των δημοτικών συμβούλων κ. Ξένου Κόχυλα και του κ. Γιώργου Τσακαλία.

ikariamag.gr