Σιγή ιχθύος από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου για τον δρόμο Κάλαμος - Νας Ικαρίας

Τα πολλά ερωτηματικά που εδώ και μήνες έχουν προκύψει από την πορεία του έργου Κάλαμος - Νας αυξάνονται, καθώς η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κα. Καλογήρου στις 2 τελευταίες της επισκέψεις στην Ικαρία - τον Ιούνιο και αρχές Αυγούστου- δεν αναφέρθηκε στο έργο αυτό.

Θυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψη της στο νησί μας τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκτός από την περιφερειακή διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες της, και ο εργολάβος Β. Χωμενίτης του έργου (ήρθε εσπευσμένα). Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ότι έγινε δεκτή η τελευταία δέσμευση του για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου μέχρι το τέλος του χρόνου (ασφαλτόστρωση 10 χλμ.). Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ του ikariamag.gr, η επιλογή να κριθεί έκπτωτος θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα για την προοπτική ολοκλήρωσης του έργου. Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Από τότε, έχουν περάσει 3 ακόμα μήνες χωρίς να σημειώνεται κάποια αξιόλογη πρόοδο στο έργο και με την Περιφέρειαρχη στην τελευταία της επίσκεψη πριν από λίγες ημέρες στο νησί μας, να περνά από τα υπόλοιπα έργα της Περιφέρειας στο νησί και να αναφέρεται σε αυτά, πλην του δρόμου Κάλαμος - Νας.

Θυμίζουμε ότι τέλος του 2015 ήταν να ολοκληρωθεί το έργο σε όλη του την έκταση, ένα έργο απαραίτητο για τα χωριά της νοτιοδυτικής Ικαρίας αλλά και για όλο το νησί καθώς συνδέει τα απομονωμένα χωριά του Πάπα με το Να και κατ' επέκταση με το λιμάνι του Ευδήλου. Η αναβολή στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου είναι μόνιμο φαινόμενο που ταλαιπωρεί κατοίκους αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

ikariamag.gr

ikariastore banner