Τα πολλά ερωτηματικά που εδώ και μήνες έχουν προκύψει από την πορεία του έργου Κάλαμος - Νας αυξάνονται, καθώς η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου κα. Καλογήρου στις 2 τελευταίες της επισκέψεις στην Ικαρία - τον Ιούνιου και αρχές Αυγούστου- δεν αναφέρθηκε στο έργο αυτό.

Το Σαββάτο 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο IkariaRun. Στο γραφικό χωριό της Πλαγιάς ο κόσμος, αθλητές και επισκέπτες, άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα. Οι συμμετοχές εφέτος ήταν πολύ περισσότερες από πέρσι, 91 συμμετείχαν στις αγωνιστικές διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ. Στον εναλλακτικό περίπατο των 2 χλμ. πήραν μέρος 58. Ευτυχώς η έντονη ζέστη των προηγούμενων ημερών είχε ελαφρώς υποχωρήσει κι ένα ελαφρύ αεράκι βοήθησε τους αθλητές και τους περιπατητές.

Φωτογραφία από την επίσκεψη που πραγματοποιηθηκε σήμερα, 27/07/2015, στο λαογραφικό μουσείο Αγ. Κηρύκου,από 51 παιδιά και 4 συνοδούς δασκάλους (δασκάλες), από την Κύπρο! Υπέγραψαν ως Υπηρεσία Κατασκηνωσεων, Υ.Π.Π. Κύπρου.

Λίγες ημέρες πριν, στην παραλια του Φάρου Ικαρίας, μπροστά από τα σπίτια της ακτής, μια θαλάσσια χελώνα ήρθε να γεννήσει. Ο ντόπιος κόσμος, στην πλειοψηφία του, αντιλήφθηκε αμέσως την ανάγκη προστασίας αυτής της υπέροχης και σπάνιας διαδικασίας και έτσι, τοποθετήθηκε άμεσα μια υποτυπώδης περίφραξη για μερικές ημέρες.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 103η επέτειο της Ικαριακής επανάστασης και τα εγκαίνια του έργου για το δρόμο Καρκινάγρι - Μαγγανίτης , ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ικαρίας μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο.

Παρουσία αγήματος του στρατού, Υπουργών, της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αιρετών τοπικών αρχόντων, του Μητροπολίτη Σάμου, συλλόγων και του κόσμου, εορτάστηκε στον Άγιο Κήρυκο η επέτειος των 103 χρόνων από την Ικαριακή Επανάσταση.

Όπως σάς είχαμε ενημερώσει από εχτές, στο Καρκινάγρι Ικαρίας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος για τα εγκαίνια του έργου για τον δρόμο Καρκινάγρι - Μαγγανίτης Ικαρίας που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων του Ελληνικού Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ikariamag.gr, ο Υπουρός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, αύριο θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Ικαρίας για να εξαγγείλει τη δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με τη χρηματοδότηση της να έχει ήδη εξασφαλισθεί.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, στις 9:30 το πρωί στο Καρκινάγρι, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνος Καμμένος θα εγκαινιάσει, παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των 3 όπλων, το έργο για τον δρόμο Καρκινάγρι - Μαγγανίτης Ικαρίας που έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων του Ελληνικού Στρατού.

Η Ελληνική Κοινότητα των Ιταλικών πόλεων Πάρμα και Ρέτζιο Εμίλια στο πλαίσιο προσφορών που κάνουν σε ιδρύματα της Ελλάδος, έκαναν δεκτή την πρόταση του Κλαούντιο Κότσι Κέφαλο μέλος του Δ.Σ. της κοινότητας και με το ποσό των 3800 ευρώ αγόρασαν ένα « ΜΟΝΙΤΟΡ ΖΩΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ EDAN M8A με περιχειρίδα νεογνική, βρεφική, παιδική και αισθητήρα οξυμετρίας παιδικό, με ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΜΟΝΙΤΟΡ και ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ για ΜΟΝΙΤΟΡ» & ‘ένα «ΣΕΤ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΙΣΧΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΚΕΦΑΛΙΚΟΥ» για τις ανάγκες του Νοσοκομείου ΙΚΑΡΙΑΣ.

Σελίδες

ikariastore banner