Παρέμβαση δήμου: "Άμεση ανάγκη λειτουργίας του ΓΕΦ Ικαρίας"

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργείο  Οικονομικών (Γραφείο Αναπληρωτή  Υπουργού  Οικονομικών  κ. Τ. Αλεξιάδη)
2) Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού ( Γραφείο Υπουργού Κ.  Γ. Σταθάκη)  
3)  Προϊστάμενο  ΔΟΥ Σάμου     
 ΚΟΙΝ:  
1) Βουλευτή Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη
2)  Κοινοβουλευτικές Ομάδες           

Επανερχόμενοι στο σοβαρό θέμα της λειτουργίας του ΓΕΦ Ικαριας, αφού σας υπενθυμίσουμε όσα αναφέρονται στην συνημμένη επιστολή μας και την σχετική  ομόφωνη  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαριας.

Σας υπενθυμίζουμε την προεκλογική δέσμευση του κ. Σταθάκη, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ότι με την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του θα λειτουργούσαν οι ΔΟΥ ξανά, τουλάχιστον στα μεγαλύτερα νησιά, πολλά από τα οποία αποτελούν και έδρες Επαρχιών, όπως το δικό μας δέσμευση που έδειχνε ότι αναγνώριζε με αυτό τον τρόπο το δίκαιο αίτημα των νησιωτών. Αντ’ αυτού όμως από το Σεπτέμβρη του 2015 το ΓΕΦ υποβαθμίστηκε περισσότερο και λειτουργεί με έναν υπάλληλο. Ενώ τη  Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 περίμενε  τους φορολογούμενους και τους επαγγελματίες μια ακόμη δυσάρεστη  έκπληξη, όταν βρέθηκαν μπροστά στην κλειδωμένη πόρτα του ΓΕΦ, αφού η μοναδική υπάλληλος είχε πάρει μέρος της νόμιμης άδειάς της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε:
Να καλυφτεί  άμεσα η θέση της αδειούχου υπαλλήλου.
Να στελεχωθεί άμεσα το ΓΕΦ Ικαριας, με το αναγκαίο προσωπικό.  
Να αναβαθμιστεί το ΓΕΦ σε ΔΟΥ, με γνώμονα την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των νησιωτών φορολογούμενων και κατά συνέπεια την απρόσκοπτη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης στη νησιωτική Ελλάδα.

Ζητάμε τα ελάχιστα, για να μην αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Στον  καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουμε ως νησιώτες, σε μία περίοδο μάλιστα, που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά.

Ο Δημαρχος Ικαριας
Στελιος   Σταμουλος

ikariastore banner