Οι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαφαινόμενη Κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο καθαριότητας

Στις 7/10  Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγμένους δημάρχους με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης  έκαναν κοινή παρέμβαση προς τον υπουργό Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, για τη διαφαινόμενη Κατάργηση των ΒΑΕ στον κλάδο καθαριότητας των  δήμων.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβαση ς των δημαρχών:
Στον Αρμαγεδώνα των αντιλαϊκών μέτρων και των προαπαιτούμενων  του 3ου Μνημονίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δανειστών μπαίνει όπως ενημερωνόμαστε και το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους !  Είναι οι εργαζόμενοι  που σηκώνουν το βάρος της Καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων,  των  Νεκροταφείων  και που με  σκληρούς και μακροχρονίους αγώνες τους  είχαν καταφέρει να βγαίνουν στην σύνταξη, πριν αφήσουν και την ψυχή τους στην δουλειά. Τα δομημένα εργατικά δικαιώματα τους  είναι  εμπόδιο  για την εφόρμηση  του ιδιωτικού κεφαλαίου σε αυτούς  τους κρίσιμους, για τις λαϊκές ανάγκες τομείς!  

Σήμερα επιβαρύνοντας κατά αποκλειστικότητα τους δημότες, όλοι γνωρίζουμε, ότι με δυσκολία καταφέρνουν οι δήμοι να  κρατήσουν σε λειτουργία αυτούς τους τομείς!! Καραδοκούν οι μεγαλοεργολάβοι. Το πουλόβερ των ιδιωτικοποιήσεων έχει ξεκινήσει να ξηλώνεται και είναι έργο όλων των αστικών κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση «της αριστεράς» έρχεται να  κάνει και εδώ την τελική, την πιο βρώμικη δουλειά. Αυτή που  δεν τόλμησαν οι προηγούμενες! Ξηλώνει τα τελευταία εμπόδια. Τα εργατικά δικαιώματα, την κατάκτηση των ΒΑΕ στον κλάδο της καθαριότητας!  Θα επακολουθήσει  νέο  κύμα  ιδιωτικοποιήσεων  και φοραεπιδρομής στο λαό μέσω και των δήμων.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου της καθαριότητας  , όλους τους εργατοϋπάλληλους των δήμων,  μόνιμους και συμβασιούχους,  τα συνδικάτα τους να αντιπαλέψουν  την νέα αντιλαϊκή καταιγίδα στο σύνολό της. Την ύπουλη  επιχείρηση διαίρεσης στους κόλπους  των εργαζομένων που ξεδιπλώνουν κυβέρνηση και μηχανισμοί του συστήματος. «Το διαίρει και βασίλευε» είναι η τέχνη τους! Καμία αυταπάτη! Καμία αναμονή.

Εμείς οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί, περιφερικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ   όπως οφείλουμε απέναντι στην τάξη μας και στο λαό μας ,  θα καταθέσουμε  όλες μας τις δυνάμεις και δυνατότητες  στην προετοιμασία της  εργατικής – λαϊκής  αντεπίθεσης . Αυτή η αντιλαϊκή  πολιτική  μπορεί να ανατραπεί με ένα  ενωμένο και αποφασισμένο λαό. 

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Ικαρίας: Σταμούλος Στέλιος
Καισαριανής: Σταμέλος Ηλίας
Πάτρας : Πελετίδης Κώστας
Πετρούπολης:  Σίμος Βαγγέλης
Χαϊδαρίου: Σελέκος   Μιχάλης

ikariastore banner